11 octombrie 2021, 11:30 Sănătate views 1988
A fost numită durata medie a infecției cu coronavirusului
11 octombrie 2021, 11:30 Sănătate views 1988

A fost numită durata medie a infecției cu coronavirusului

Medicii de la Rospotrebnadzor au numit pentru RIA Novosti durata medie a infecției cu coronavirus la pacienți. Potrivit lor, aceasta este de 11 zile, deși unii oameni se pot recupera și în doar cîteva zile.

"Conform cercetărilor, durata medie a COVID-19 este de 11 zile. Dar la unii pacienți, această perioadă poate varia de la doar o zi sau două la 21-28 sau mai multe. În stadiile tardive, după a 14-a zi, simptomele continue sînt asociate cu complicațiile care s-au dezvoltat, durata cărora poate fi diferită. În unele cazuri, simptomele complicațiilor durează mai mult de trei luni, pînă la șase luni, uneori mai mult," a spus directorul adjunct, Institutul de Cercetări de Epidemiologie și Microbiologie ”G. N. Gabricevski” a Rospotrebnadzor, Doctor în științe medicale, Tatiana Rujențova.

Specialista au subliniat faptul că durata bolii depinde de cît de repede pacientul începe tratamentul, prin ce metode, precum și de particularitățile organismului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

vindecare , sanatate , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
617 locuitori

Teleşeuca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Teleşeuca și Teleşeuca Nouă. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Dondușeni și la 203 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 617 oameni. Satul Teleșeuca a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.