19 iulie 2021, 10:10 Sănătate views 3032
De astăzi se schimbă regulile de purtare a măștii
19 iulie 2021, 10:10 Sănătate views 3032

De astăzi se schimbă regulile de purtare a măștii

În contextul riscului sporit de import al noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, precum și de răspîndire ale acestora pe teritoriul țării, Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat noi măsuri privind controlul și combaterea infecției COVID–19, iar una dintre măsurile implementate vizează purtarea măștii și în spațiile publice deschise.

Începînd de astăzi, 19 iulie, masca trebuie purtată nu doar în spațiile publice închise, ci și în spațiile publice deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice.

"Este obligatorie purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, în transportul public și la stațiile de așteptare, inclusiv în spațiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice. Masca trebuie să acopere atît gura, cît și nasul. Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta hotărîre constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi drept temei pentru tragerea la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.", se arată în documentul adoptat.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

mască medicală , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
82 locuitori

Pălăria este un sat din cadrul comunei Ţambula, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.53 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.30 km. Satul Pălăria se află la 24 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 82 de oameni. Satul Pălăria a fost fondat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.