Arată noutățile începînd cu...

eye 613 Vizualizări

Terapia prin muzică folosită pentru reabilitarea post-covid


Terapia prin muzică nu a pierdut teren în timp. Și specialiștii de la Institutului Mamei și Copilului folosesc aceasta metodă inedită ca formă de reabilitare pentru persoanele care au suferit o formă gravă de Covid-19.

Potrivit reprezentanților instituției, ședințele de acest gen sînt folosite pentru a asigura un aport sporit de oxigen către plămîni.

 Reprezentanții instituției au publicat o înregistrare video cu mediul reanimatolog Iurii Șarapanovschi și o pacientă însărcinată cum cîntă și dansează.

 „Multe persoane, în special care au avut nevoie de spitalizare, după externare și testul negativ la Covid-19, au nevoie de un program de reabilitare pulmonară sau pentru alte simptome care persistă. Terapia prin muzică este o metodă inedită folosită de către specialiștii secției Reanimare pentru femei din cadrul Institutului Mamei și Copilului, unde sînt tratate femeile însărcinate diagnosticate cu forme grave de Covid-19, pentru a asigura un aport sporit de oxigen către plămîni”, se arată într-o postare pe pagina oficială a institutului.

Cuvinte cheie:

muzica , pacient , coronavirus

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ivanovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
177 locuitori

Ivanovca este un sat din cadrul comunei Crasnencoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Rîbnița și la 123 km de Chișinău. Populaţia satului Ivanovca alcătuia 177 de oameni în anul 2011. Satul Ivanovca a fost menționat documentar în anul 1894.

Citeşte mai departe