25 aprilie 2021, 13:10 Sănătate views 2492
Numărul persoanelor neasigurate care au apelat anul trecut la medicul de familie este în creştere
25 aprilie 2021, 13:10 Sănătate views 2492

Numărul persoanelor neasigurate care au apelat anul trecut la medicul de familie este în creştere

Numărul persoanelor neasigurate care au apelat anul trecut la medicul de familie este în creştere.

Potrivit Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, în 2020, 875 de mii de cetăţeni fără poliţă medicală au avut nevoie de ajutorul doctorului.

 Statisticile indică o majorare cu 30% comparativ cu 2019. Pe de altă parte, CNAM precizează că anul trecut au fost înregistrate mai puţine solicitări din partea deţinătorilor de poliţă medicală.

 Numărul acestora a fost cu aproape cinci la sută mai mic faţă de acum doi ani, cînd medicii au avut peste 9,8 milioane de cereri din partea celor asiguraţi.

Anul tecut, Compania Naţională de Asigurări în Medicină a finanţat peste 10 milioane de vizite la doctor. Pentru acordarea asistenței medicale primare, inclusiv pentru preparatele compensate, s-au alocat din bugetul de stat peste 2 miliarde 243 de milioane de lei, cu aproape şase la sută mai mult față de 2019.

Costul mediu al unei vizite la medicul de familie a fost de aproape 162 lei, cu aproximativ 16 lei mai mult în comparație cu acum doi ani.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

polita de asigurare , medicina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
3371 locuitori

Mihailovca este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Mihailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cimișlia și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3371 de oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1820.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.