20 aprilie 2021, 14:00 Sănătate views 3774
5 minute despre uleiul de nuci
20 aprilie 2021, 14:00 Sănătate views 3774

5 minute despre uleiul de nuci

Își are originea în zona balcanică, și-a făcut apariția încă de pe vremea romanilor și ne uimește până în prezent cu beneficiile sale.

De ce este special uleiul de nuci?

Uleiul de nuci conține acizi polinesaturați esențiali, acizii linoleic și alfa-linolenic, precum și o cantitate mare de vitamina E. Aceste componente valoroase au un efect antioxidant, absorbind radicalii liberi și reducând în mod eficient stresul oxidativ, demonstrând astfel o activitate anti-îmbătrânire. Acest ulei tonifiază, decelerează procesul de îmbătrânire, ajută la rejuvenarea și creșterea imunității pielii.

Anul 1931 marchează „destinul” uleiului de nuci. Atunci savanții descoperă pentru prima dată că acesta este o sursă importantă de vitamina C. Datorită unei cantități mari de vitamine (A, C, E, K, PP, grupa B), minerale și alte microelemente utile (fier, iod, zinc, cupru, magneziu, calciu, potasiu), uleiul de nucă ajută la menținerea sănătății pielii și a părului. De exemplu, acizii grași din compoziția uleiului de nucă fac pielea mai elastică și îi îmbunătățesc textura.

Dermatologul principal „Viorica Cosmetic” Corina Pocnea afirmă următoarele: „uleiul de nucă este special datorită conținutului său bogat în fitonutrienți, precum: acizii grași, dar și vitamine precum vit. E și cele din gr. B, care contribuie la menținerea sănătății pielii, îmbunătățind considerabil textura. Aceasta devine mult mai elastică și catifelată. Datorită componenților antioxidanți are loc reducerea efectelor radicalilor liberi și prevenirea deteriorării celulare. O altă latură puternică a acestuia este că hrănește, hidratează și protejează pielea de inflamații și erupții, precum eczema.

Beneficiile uleiului de nuci pentru ten

  • tonifiază pielea flască și matură
  • contribuie la netezirea liniilor fine
  • hidratează și hrănește intens pielea
  • reduce apariția ridurilor noi.
  • efect excelent de lifting
  • face pielea mai elastică și fermă.
  • calmează pielea iritată și ameliorează inflamația.

Studiile științifice susțin potențialul uleiului de nucă.

Potrivit studiilor publicate în American Journal of Clinical Nutrition, o singură lingură de ulei de nucă oferă 1,4 grame de ALA (acid alfa-linolenic).Acesta ajută la protejarea pielii de efectele îmbătrânirii. Deși sunt necesare cercetări suplimentare cu privire la efectele acidului elagic asupra oamenilor, este cert faptul că acidul elagic este un antioxidant extrem de puternic și recunoscut.

Beneficiile uleiului de nucă nu se opresc aici. El poate fi utilizat şi pentru proprietăţile sale emoliente. Uleiul de nucă aplicat extern poate fi remediul ideal împotriva ridurilor. Este bogat în antioxidanţi care neutralizează efectele radicalilor liberi, vinovaţi pentru deteriorarea celulelor. Uleiul de nucă este de-a dreptul ideal pentru netezirea ridurilor și îndepărtarea cercurilor întunecate de sub ochi. Fiind considerat un ingredient excelent pentru întărirea vaselor de sânge și eliminarea capilarelor sparte vizibile, este deosebit de valoros pentru pielea matură, îmbătrânită, uscată și sensibilă.

Simte potențialul uleiului de nucă pe propria piele! Descoperă produsele Viorica:

BUTON CUMPĂRĂ AICI BUTON CUMPĂRĂ AICI

 www.viorica.md

 

Cuvinte cheie:

Viorica Cosmetic , ulei , nuci

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
371 locuitori

Leordoaia este un sat din cadrul comunei Hîrjauca, raionul Călăraşi. Satul Leordoaia se află la distanţa de 26 km de orașul Călăraşi și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 371 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1861.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.