Arată noutățile începînd cu...

eye 739 Vizualizări

Aproximativ 82 la sută din populația R. Moldova, asigurată medical


Cu prilejul zilei Mondiale a Sănătății, marcate anual pe data de 7 aprilie, au fost prezentate cele mai recente date privind nivelul de acoperire al populației cu asigurare medicală obligatorie și ponderea cheltuielilor de consum al populației pentru sănătate.

Conform datelor statistice, 81,9 % din numărul total al populației, dețin polița de asigurare, a prezentat Biroul Național de Statistică.

Din informații s-a constat că majoritatea persoanelor asigurate provin din mediul urban (86.6%) comparativ cu mediul rural (78,6%). Clasificarea după gen, a demonstrat că cele mai multe asigurări medicale le dețin femeile (85,1%) comparativ cu bărbații (78,3%). Totodată cea mai mare categorie de persoane care dețin asigurarea medicală sînt copii cuprinși între vîrstele 0-17 ani (100%) fiind urmați de vîrstnicii de vîrstele 60 și peste ani, care dețin 96,1% .

Organizației Mondiale a Sănătății a anunțat inițierea unei campanii globale, care va dura un an iar tematica acesteia este „Construirea unei lumi mai echitabile și mai sănătoase pentru toată lumea”. Acesta este una apel ce are drept scop eliminarea inechității în materie de sănătate și a construi o lume mai echitabilă și mai sănătoasă.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Răscăieţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
2930 locuitori

Răscăieţi este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Răscăieţi și Răscăieţii Noi. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ștefan Vodă și la 111 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2930 de oameni. Satul Răscăieţi a fost menționat documentar în anul 1595.

Citeşte mai departe