Arată noutățile începînd cu...

eye 21095 Vizualizări

Guturai: cauze și tratament

Toamna  vi se înfundă nasul, apare guturaiul și dureri în gît. Începi să tratezi răceala. Dar simptomele nu dispar toată toamna. Posibil că nu este o răceală, ci alergia. Este oare adevărat?

Alergiile pot fi determinate punînd trei întrebări simple.
1. Simptomele sînt constante?
2. Acestea sînt completate de intoxicare - dureri de cap, slăbiciune și dureri musculare?
3. Răceala dureaza mai puîin de șapte zile?

Răceala adevărată, este adesea însoțită de intoxicatie, dar durează nu mai mult de o săptămînă - după care fie trece, fie apar complicații. Dar simptomele periodic recurente ale alergiei pot chinui oamenii luni de zile.

Toamna se acutizează "alergia casnică". Chiar și în încăperile frecvent curățate apare praful – el se ascunde în spatele dulapurilor, se așează pe covoare, mobilierul tapițat, vaze și figurine. Ridicîndu-se în aer, praful irită căile respiratoare și este adesea cauza alergiei. Doar curățenia umedă regulată poate face față alergiei casnice. Covoarele nu au loc în casa persoanei alergice - nici un aspirator nu va fi capabil de a curăța complet de praf și acarieni.

Din casă trebuie eliminate toate obiectele care adună praful (inclusiv bibelourile, jucăriile, picturile și fotografiile, în special cele înrămate - toate trebui să fie stocate pe rafturi închise, dar nu uitați că suprafața netedă de asemenea, adună foarte bine praful.

Vremea umedă și umiditatea din casă contribuie la proliferarea ciupercilor (mucegaiuri). Dacă sînteți alergic la mucegai, încercați să vă asigurați că casa este uscată, verificați baia, WC, etc. Mucegaiul trăiește sub tapet, în  florile de cameră, este necesar de a lupta cu el.

În cazul în care măsurile de precauție nu ajută, luați un antihistaminic. Ameliorînd simptomele alergiei ar trebui să consultați un alergolog.

Cuvinte cheie:

sanatate , boala , anotimp

Comentarii

 (2)
 • #2 Galina
  Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/moldoveni.md/application/modules/mob/views/scripts/news/view.phtml on line 229
  у нас на эвкалипт аллергия. и не только на него. уже пару месяцев пользуемся аппаратом Биомедис. про аптеки и врачей забыли.
 • #1 marinella
  Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/moldoveni.md/application/modules/mob/views/scripts/news/view.phtml on line 229
  Эвкалипт стоит на первом месте среди масел показанных при лечении насморка.
  Купила препарат риноксил как оказалось очень даже достойные. В аптеке посоветовали, сказали что производитель местный ,сырье импортное и качество оч хорошее, а цена вообще песня. Пользовались им потом неоднократно и я и ребенок, притом и от того что нос просто забит был, и от насморка "зеленого", помогало всякий раз. Пахнет приятно, травками, привыкания не было, да и мы больше чем 3-5 дней и не брызгаем.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Inculeţ

Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
175 locuitori

Inculeţ este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 12 km de oraşul Orhei şi la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 175 de oameni. Satul Inculeț a fost întemeiat în anul 1922.

Citeşte mai departe