17 august 2023, 15:30 Sănătate views 21134
17 august 2023, 15:30 Sănătate views 21134

Stilul de viaţă sedentar inclus pe lista bolilor


Foto: myjane.ru 

Refuzul de a duce un mod activ de viaţă nu este o simplă lene, ci o manifestare a bolii sedentarismului, susţin medici de la clinica Mayo din SUA, potrivit portalului MedDaily.

Este cunoscut faptul ca un stil sedentar de viaţă duce la obezitate, creşte riscul de boli cardiovasculare, boli articulare, diabet zaharat. Însă procesele negative din organism asociate cu lipsa de mişcare încep independent dacă semnele afecţiunilor menţionate sînt sau nu evidente.

Autorul studiului, Michael Joyner, consideră că lipsa dorinţei de a merge la sala de sport este legată de un sentiment de scădere a forţei vitale, de oboseală cronică, palpitaţii ale inimii.

Joyner propune tratarea acestei stări nu cu medicamente, ci prin exerciţii fizice. Cercetările oamenilor de ştiinţă au demonstrat că doar trei luni de antrenament reduc manifestările sindromului de tahicardie posturală ortostatică.

Cuvinte cheie:

sanatate , boala , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1843
Populația:
3354 locuitori

Baraboi este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Baraboi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Baraboi este situat la o distanță de 23 km de orașul Dondușeni şi la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3354 de oameni. Satul Baraboi pentru prima data este atestat documentar la 3 ianuarie 1843.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.