19 martie 2018, 15:30 Sănătate views 8906
CNAM: reduceri pentru asigurare obligatorie de asistenţă medicală
19 martie 2018, 15:30 Sănătate views 8906

CNAM: reduceri pentru asigurare obligatorie de asistenţă medicală

Persoanele care se asigură în mod individual mai au la dispoziţie două săptămâni pentru a achita prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în sumă fixă cu reduceri. Termenul limită este în care puteți beneficia de de reduceri în mărime de 50% şi 75% din valoarea primei este 31 martie 2018.

Astfel, fondatorii de întreprinderi individuale, deţinătorii de patentă, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern achită 2028 lei, ceea ce reprezintă 50% din prima de asigurare medicală.

La rîndul lor, proprietarii de teren agricol beneficiază de reduceri de 75% şi achită 1014 lei.

După 31 martie, persoanele care nu s-au asigurat în termenul stabilit de legislaţie vor plăti prima AOAM în mărime integrală, cu amendă şi penalitate, iar statutul de asigurat va fi activat după şapte zile din momentul achitării.

Pentru detalii despre modalitatea de plată a primei AOAM în sumă fixă accesaţi AICI.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

CNAM , asigurare medicala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1709
Populația:
947 locuitori

Zăzuleni este un sat din cadrul comunei Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Zăzuleni alcătuia 947 de oameni în anul 2012. Satul Zăzuleni a fost menționat documentar în anul 1709.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.