31 mai 2023, 16:30 Sănătate views 11809
7 motive să nu arunci niciodată bananele înnegrite
31 mai 2023, 16:30 Sănătate views 11809

7 motive să nu arunci niciodată bananele înnegrite

Nu te mai grăbi să arunci bananele înnegrite. Chiar dacă nu ai apucat să le mănînci la timp, poți face multe alte lucruri utile cu ele.

Bananele înnegrite pot fi folosite la multe alte lucruri în casă, chiar dacă nu îți mai face plăcere să le mănînci ca atare. Sînt un aliment versatil, cu o mulțime de întrebuințări, de la pulpa parfumată din interior, la coajă.

Pîine, chec sau brioșe cu banane

Chiar dacă s-a înnegrit coaja, pulpa bananelor poate fi în continuare bună, dulce și parfumată. În cazul acesta, este potrivită pentru o pîine sau brioșe cu banane, un preparat delicios și simplu, pe care îl îndrăgesc și copiii, și cei mai mari.

Conservă pulpa la congelator

Nu arunca bananele înnegrite! Îndepărtează coaja pătată, dar pulpa tai-o în bucăți potrivite și pune-o în pungi la congelator, împreună cu alte fructe sau legume să îți faci un smoothie sau o umplutură pentru plăcintele cu fructe.

Scrub pentru piele din bananele înnegrite

Folosește pulpa foarte bine coaptă de la banane să o amesteci cu zahăr pentru a obține un scrub delicat și natural pentru corp. Bananele conțin ingrediente excelente pentru piele, care o fac mai fină și o hidratează.

Lustruiește cizmele din piele

După ce folosești pulpa, coaja bananelor poate fi și ea folosită pe post de cremă de ghete. După ce cureți cizmele sau ghetele de noroi și de apă, lustruiește-le cu partea interioară a coajei. Vor fi mai lucioase, iar potasiul din coaja de banană întreține bine pielea.

Pregătește o mască pentru păr

Iarna, cînd părul este mai uscat și lipsit de strălucire, o mască pe bază de pulpă de banane face minuni. Zdrobește o banană sau două, în funcție de cît de lung este părul tău, adaugă 2 lingurițe de ulei de argan, 2 lingurițe de miere și o ceașcă de lapte de cocos și amestecă totul la blender. Folosește acest amestec să îți ungi părul după ce îl speli și vei vedea ce efecte benefice are.

Fertilizator pentru plante

Bananele înnegrite sînt bine coapte și bune pentru plantele tale, chiar dacă tu nu le mai mănînci. Curăță-le de coajă, taie-le în bucăți și pune-le într-un borcan mare cu apă. Lasă-le la macerat 2 zile, apoi strecoară apa și udă florile de apartament cu ea. Bananele coapte conțin o mulțime de minerale benefice plantelor tale, de la potasiu, sodiu și magneziu, la zaharuri.

Folosește bananele înnegrite în loc de ouă

Sînt multe rețete de dulciuri sau aluaturi simple care necesită un singur ou. Dar, dacă se întîmplă să nu ai ouă în casă, îl poți înlocui cu o banană foarte bine coaptă. Trebuie doar să o pasezi foarte fin.

Sursa: libertateapentrufemei.ro

Cuvinte cheie:

fructe , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
874 locuitori

Bărboieni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bărboieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Nisporeni şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 874 de oameni. Satul Bărboieni a fost menționat documentar în anul 1602 cu denumirea Popești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.