Arată noutățile începînd cu...

eye 56786 Vizualizări

Emoţiile negative ne pot îmbolnăvi fizic


În momentul cînd emoţiile negative pe care le trăieşti se acumulează, acestea îşi arată amprenta pe organismul tău.

Frica, de exemplu, o simţi cî nd eşti tensionat, lipsit de curaj, cî nd te concentrezi mai mult pe aşteptările celorlalţi decî t pe ale tale, cî nd simţi că nu te poţi baza pe nimeni.

În timp, frica se poate manifesta la nivelul stomacului, rinichilor, zona lombară şi uneori la nivelul gî tului, precizează psihologul Laura Maria Cojocaru.

La fel te poţi îmbolnăvi fizic şi dacă ai stări de nesiguranţă timp îndelungat.

Asta înseamnă că pui totul sub semnul întrebării, rămî i în tipare vechi de gî ndire şi cauţi permanent confirmări de la ceilalţi pentru paşii pe care îi faci.

Starea de nesiguranţă se manifestă negativ asupra stomacului, genunchilor, gleznelor, coloanei vertebrale, umerilor şi gî tului, spune specialistul. Aveţi grijă de voi şi de sănătatea mintală!

Cuvinte cheie:

sanatate , emotii , boala

Comentarii

 (2)

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tîrşiţei

Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1676 locuitori

Tîrşiţei este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Flutura și Tîrşiţei. Localitatea se află la distanţa de 38 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1676 de oameni. Satul Tîrșiței a fost menționat documentar în anul 1604 cu denumirea Tărceței.

Citeşte mai departe