22 ianuarie 2024, 15:30 Sănătate views 14465
Broccoli ajută la protejarea sănătăţii pulmonare
22 ianuarie 2024, 15:30 Sănătate views 14465

Broccoli ajută la protejarea sănătăţii pulmonare

Studiile recente efectuate de cercetătorii americani plasează broccoli pe locul I într-un clasament cu cele mai sănătoase 100 de alimente pe care trebuie să le consumăm.

Consumul de broccoli poate ajuta la prevenirea bolilor pulmonare cronice. S-a demonstrat că această legumă poate opri degradarea antioxidanților Nrf2, componentele cheie ale sistemului de apărare a organizmului.

Doctorii de la Johns Hopkins Medical School (SUA) si Institutul National de inimă şi plămîni (Londra, Regatul Unit) au făcut aceste concluzii după analizarea probelor de țesut a pacienţilor cu probleme pulmonare, inclusiv emfizem sever.

S-a stabilit că la un consum crescut de broccoli la pacienţii cu probleme pulmonare se constată îmbunătățiri. În plus, componentele broccoli, ca sulforafanul restabilesc enzimele importante de detoxifiere, care contracarează procesele inflamatorii. După cum au observat medicii, sulforafanul crește productia de gene utile în tesutul epitelial și blochează distrugerea Nrf2. După îmbogăţirea regimului alimentar cu broccoli, de asemenea, s-a constat o îmbunătăţire a funcţiei respiratorii.

Consumul regulat de broccoli susține și fortifică sistemul imunitar, ajută la întărirea oaselor prin conținutul crescut de calciu din compoziție și luptă cu succes împotrva stresului. Conținutul bogat de sulf are efecte puternice antivirale și antibiotice. Proprietățile antioxidante previn apariția unor forme de cancer.

Cuvinte cheie:

boala , fructe si legume , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
1575 locuitori

Tocmagiu este un sat din comuna Teiu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Grigoriopol și la 74 km de Chișinău. Populaţia satului Tocmagiu alcătuia 1575 de oameni în anul 2011. Satul Tocmagiu a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.