21 ianuarie 2024, 14:30 Sănătate views 23378
Pielea vă va mulţumi pentru aloe
21 ianuarie 2024, 14:30 Sănătate views 23378

Pielea vă va mulţumi pentru aloe

Este cunoscut faptul că sucul de aloe are un efect terapeutic. Acesta vindecă răni şi arsuri, ajută la eliminarea erupţiilor alergice, ameliorează iritaţiile pielii. Extrasul din suc de aloe deschide şi  curăţă porii, hidratează şi tratează pielea, restabileşte metabolismul, stimulează regenerarea celulelor, reduce inflamaţia şi iritarea.

Este suficient să ştergeţi zona cu probleme cu sucul, stors dintr-o frunză de aloe. Sau aplicaţi pulpa frunzei pe piele.

Deşi aloe se colectează în orice moment al anului, nu este nevoie să rupeţi toate  frunzele.  Aloe creşte în sus şi prin urmare frunzele de jos sînt mai mature.

Orientaţi-vă după capetele de frunze - cînd încep să se usuce, frunza este gata pentru utilizare, iar sucul acesteia este cel mai util. Tăiaţi frunza de la bază, sau mai bine, o rupeţi pur si simplu de la tulpină.

Frunzele de aloe conţin uleiuri esenţiale, aproximativ 20 de aminoacizi, vitamine B, C, E, beta-caroten, fibre şi alte enzime nutritive şi oligoelemente, precum şi au un efect bactericid.

Aloe este o plantă destul de simplă. Puteţi să cultivaţi aloe pe teren deschis sau în ghivece pe pervazul ferestrei.

Iată cîteva sfaturi pentru îngrijirea aloe:

1. Pentru aloe este de dorit să utilizaţi un amestec de sol care conţine pulbere de cărămidă şi cărbune.
2. În solul, destinat cultivării aloe, nu adăugaţi turbă.
3. Vara necesită o udare moderată, multă căldură şi lumină.
4. În timpul iernii, udarea ar trebui să fie mai rară, decît vara, iar încăperea – luminoasă  şi răcoroasă. Temperatura optimă pentru aloe iarna: 12-14°C.
5. Periodic, trebuie să alimentaţi aloe cu îngrăşeminte speciale pentru cactuşi și suculente.
6. Transplantaţi plante tinere de aloe în fiecare an, şi vechi - la fiecare 3 ani.  Planta de aloe se consideră veche, dacă este de peste 5 ani.
7. Aloe poate fi reprodus prin seminţe, butaşi de tulpină şi frunze, precum şi prin divizarea tuberculilor.

Cuvinte cheie:

sfat , frumusete , plante

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
3540 locuitori

Corotna este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Corotna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Corotna alcătuia 3540 de oameni în anul 2002. Satul Corotna a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.