05 iunie 2023, 12:30 Sănătate views 16140
8 lucruri pe care le spun picioarele despre sanatatea ta
Foto: facebook.com
05 iunie 2023, 12:30 Sănătate views 16140

8 lucruri pe care le spun picioarele despre sanatatea ta

De la deficienta de vitamine pana la problemele cu tiroida – picioarele tale pot dezvalui mai multe despre sanatatea ta decat ti-ai putea imagina. Iata 8 lucruri pe care le spun picioarele despre sanatatea ta.

1. Lipsa parului

Picioarele tale nu ar trebui sa arate precum ale unui hobbit – insa lipsa totala a parului in zona membrelor inferioare poate fi un semn ca ai o problema cu circulatia sangelui. Lucru cu atat mai adevarat daca observi ca ai parul de pe picioare a cazut din senin. Ce ai putea face? Testeaza-ti pulsul de la glezna. Daca nu-l poti gasi, mergi si vorbeste cu medicul de familie.

2. Picioare reci

Hipotiroidismul – adica o glanda tiroida "lenesa" este o afectiune in care glanda tiroida nu produce suficienti hormoni – poate avea un impact asupra intregului corp inclusiv asupra picioarelor. Picioarele tale sunt mereu reci? Daca te mai confrunti si cu alte simptome ale hipotiroidismului – piele si par uscat, oboseala, acumulare inexplicabila de kilograme, mergi la medicul de familie.

3. Degete umflate, dureroase

Un deget umflat, rosu, dureros poate fi semnul gutei. De fapt, o multime de oameni a descoperit ca sufera de guta din cauza problemelor pe care le au la degetele de la picioare. Guta, o forma a artritei, este cauzata de cresterea nivelului de acid uric in sistemul circulator. Desi, adesea guta este asociata cu un consum excesiv de carne, doar 1 din 10 cazuri de guta este legata direct de dieta.

4. Piele uscata, solzoasa

Nu trebuie sa fii un sportiv profesionist pentru a te confrunta cu piciorul de atlet (micoza piciorului). Daca observi ca pielea piciorului, in special cea dintre degete, este uscata, solzoasa si ai o senzatie de mancarime – infectia fungica ar putea fi problema. Mergi la un specialist care sa-ti recomande cel mai bun tratament.

5. Picioare urat mirositoare

Din fericire, picioarele care miros urat nu sunt un semn al unui pacat rusinos. Insa ele pot indica o igiena necorespunzatoare. Spala-te regulat pe picioare, poarta ciorapi de bumbac si, daca iti transpira din abundenta picioarele, pastreaza intotdeauna asupra ta o pereche curata de sosete. Si, doi, nu purta in fiecare zi aceeasi pereche de pantofi.

6. Dificultati cu mersul

Daca iti este greu sa stai in picioare, o multime de lucruri ar putea cauza asta. Spre exemplu, calciul nu este absorbit corespunzator, fracturi nediagnosticate ori anorexie. Daca abia mergi cel mai bine este sa mergi la medicul de familie pentru un consult.

7. Spasme musculare

Daca, adesea, ai spasme musculare chiar daca nu ai stat mult in picioare, ori nu ai alergat zeci de kilometri, ori muschii nu sunt accidentati atunci fie esti deshidratat ori ai o deficienta de vitamine sau minerale. Potasiul, calciul si un nivel scazut de sodiu in sistemul circulator pot cauza spasme dureroase.

8. Amorteli inexplicabile

Exista o multime de cauze pentru care sa iti simti picioarele amortite. Poate ca ai stat jos o perioada prea lunga de timp, insa poate fi si semnul unor probleme grave de sanatate , scleroza multipla ori o afectiune a nervilor precum fibromialgia – o suferinta ce se caracterizeaza prin existenta unor zone sensibile, deseori simetrice, localizate in partile moi ale aparatului locomotor.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Cuvinte cheie:

vitamine , om , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
852 locuitori

Ţărăncuţa este un sat din cadrul comunei Chioselia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Cantemir și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 852 de oameni. Satul Ţărăncuţa a fost înființat în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.