Arată noutățile începînd cu...

eye 9705 Vizualizări

Ce nu ştiai despre sucul de lămîie


O singură lămâie ajută la prevenirea calculilor renali, ameliorează durerile în gât, ajută la scăderea în greutate şi echilibrază nivelul pH-ului.

Lămâia nu este doar un fruct ce dă un gust aparte mâncării sau băuturilor în care este adăugată. Aceasta aduce o serie de beneficii organismului. Nutriţioniştii spun că are un conţinut ridicat de antioxidanţi, acid citric, vitamina C, vitamina A, cupru, potasiu, magneziu şi vitamina K, scrie site-ul popsugar.com.au.

Având în vedere multitudinea de nutrienţi pe care îi concţine o singură lămâie, mai jos puteţi citi o serie de beneficii pe care acest fruct le are asupra organismului.

Scade riscul de apariţie a calculilor renali

Lămâile conţin o mare cantitate de acid citric, substanţă chimică care reduce excreţia de calciu şi ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi. Doi litri de limonadă zilnic, preparată cu suc proaspăt de lămâie – cât mai puţin zahăr posibil – sunt la fel de eficienţi precum medicamentele tip citrat, spun medicii.

Ameliorează durerile în gât

Amestecând o lămâie tăiată cubuleţe cu câteva linguri de miere obţinem un remediu natural împotriva durerilor de gât.

Ajută la scăderea în greutate

Concluzia vine din partea studiilor recente, ale căror rezultate arată că acest fruct conţine pectină, o fibră solubilă ce ajută la menţinerea senzaţiei de saţietate pe o perioadă lungă de timp.

Protejează împotriva cancerului de sân

Limonena este o altă substanţă chimică localizată în coaja de lămâie şi în membrane de culoare albă de sub ea. Experimentele au arătat că această substanţă are o semnificativă acţiune antitumorală. Cercetătorii studiază în prezent limonena pentru potenţialele ei utilizări în tratamentul cancerului, în special celui mamar.

Scade febra

Când răceala cauzează febra, o cană de suc de la 1-2 lămâi cu apă fierbinte şi miere, consumată la fiecare 2 ore, va ajuta cu siguranţă la scăderea febrei.

Echilibrează pH-ul

Lămâia este considerat a fi singurul fruct cu pH alcalin care participă în mod eficient la reechilibrarea pH-ului sangvin.

Cuvinte cheie:

medicamente , lămîie , sanatate

Comentarii

 (1)
  • #1 20170419caihuali
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!

Localităţile Moldovei şi diasporei

Crasnoe

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
240 locuitori

Crasnoe este un sat din cadrul orașului Grigoriopol din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Grigoriopol și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnoe alcătuia 240 de oameni în anul 2011. Satul Crasnoe a fost înființat în secolul al XIX-lea.

Citeşte mai departe