Arată noutățile începînd cu...

eye 11418 Vizualizări

Plimbarea matinală te ajută să pierzi în greutate


Foto: informing.ru

Drumul către un corp perfect poate începe cu o plăcută plimbare de dimineață, spun cercetătorii americani. Acest mod relaxant de a-ți începe ziua îți ajută organismul să își regleze ceasul biologic, ceea ce conduce la accelerarea ratei metabolice, implicit la arderea caloriilor în exces. Teoria a fost demonstrată de oamenii de țtiință ai Universității de Medicină Feinberg din Chicago.

Studiul mentionat a fost efectuat pe un esantion de 54 de femei si barbati, care au acceptat sa poarte un dispozitiv de monitorizare a cantitatii de expunere directa la lumina naturala, a programului de odihna si a nivelului de efort fizic depus, timp de o saptamana. Subiectii au completat si un jurnal nutritional, cu toate alimentele consumate in fiecare zi.

Rezultatele au aratat ca persoanele care s-au expus cel mai mult luminii naturale in primele ore ale diminetii au fost si cele cu cel mai zvelt trup dintre toti participantii.

In mod surprinzator, programul de somn si comportamentul alimentar au fost factorii care au influentat mai putin diferentele de greutate. In schimb, durata de expunere la soare si intensitatea luminii s-au dovedit relevante in departajarea subiectilor in functie de numarul lor de kilograme.

Cînd o persoana nu se expune luminii naturale suficient, in perioada potrivita a zilei, metabolismul se deregleaza, ceea ce poate conduce la cresterea in greutate.

Astfel, specialiștii iti recomandă să petreci cel putin 20-30 minute in aer liber, intre orele 8 dimineața si prînz.

Cuvinte cheie:

corp , om , studiu , sanatate

Comentarii

 (1)
  • #1 dongdong
    Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/moldoveni.md/application/modules/mob/views/scripts/news/view.phtml on line 229
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!

Localităţile Moldovei şi diasporei

Briceva

Statut:
Sat
Prima atestare:
1836
Populația:
305 locuitori

Briceva este un sat din cadrul comunei Tîrnova, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dondușeni și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Briceva a fost menționat documentar în anul 1836.

Citeşte mai departe