04 februarie 2024, 13:30 Sănătate views 25572
Ceapa curăță și întinerește celulele creierului
Foto: informing.ru
04 februarie 2024, 13:30 Sănătate views 25572

Ceapa curăță și întinerește celulele creierului

Cercetătorii din Franța și Japonia au declarat că, ceapa obișnuită poate proteja organismul nu numai de bolile infecțioase, dar, de asemenea, de îmbătrînire. Această legumă purifică și întinerește celulele creierului, are un efect benefic asupra întregului organism.

Studiul a constatat că compușii activi de sulf conținuți în ceapă, nimerind cu sîngele în celulele creierului, le curăța. Ca urmare, creierul uman se reîmprospătează, iar ca urmare se îmbunătățesc abilitățile intelectuale. În special, îmbunătățește semnificativ memoria și sfera emoțională.

Anterior, oamenii de știință care au studiat proprietățile benefice ale cepii, au efectuat numeroase experimente și au constatat că utilizarea acestui produs ar putea preveni dezvoltarea cancerului mamar.

Sursa: informing.ru

Cuvinte cheie:

sanatate , alimentatie , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
240 locuitori

Crasnoe este un sat din cadrul orașului Grigoriopol din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Grigoriopol și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnoe alcătuia 240 de oameni în anul 2011. Satul Crasnoe a fost înființat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.