Arată noutățile începînd cu...

eye 935 Vizualizări

Revista americană The Ring l-a recunoscut pe Bivol drept boxerul anului


Revista americană The Ring l-a recunoscut pe boxerul rus de origine moldovenească, campionul mondial WBA la categoria semi-grea Dmitri Bivol drept boxerul anului 2022.

Informația este publicată pe site-ul publicației.

Potrivit lenta.ru, Bivol, în vîrstă de 32 de ani, a devenit al doilea rus din istorie după Sergey Kovalev care a primit acest premiu. Revista a remarcat calificarea înaltă a sportivului și l-a numit un gigant de box.

În decembrie 2022, Bivol a fost desemnat și Boxerul Anului de către Asociația Mondială de Box (WBA). Președintele organizației, Gilberto Mendoza, a remarcat eforturile și dăruirea boxerului.

În noaptea de 6 noiembrie, Bivol l-a învins pe Gilberto Ramirez prin decizie unanimă la o seară de box din Abu Dhabi și și-a apărat titlul mondial WBA. Pe 7 mai, el a fost mai puternic decît Saul Alvarez într-o luptă pentru centura de campion la categoria semi-grea. Bivol a cîștigat 21 de lupte în cariera sa și nu a pierdut niciodată.

Nu putem decît să fim mîndri de un astfel de luptător cu rădăcini moldovenești, care ne promovează țara pe arena internațională. El continuă să fie neînvins, dominînd total divizia sa. În 2023, va fi incredibil de greu pentru rivali să-l priveze de titlurile pe carele are. Pînă acum nu există niciun luptător capabil să-l oprească pe ireproșabilul Bivol.

Cuvinte cheie:

Dmitri Bivol , box , sport

Localităţile Moldovei şi diasporei

Camencea

Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
956 locuitori

Camencea este un sat din cadrul comunei Donici, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Orhei și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 956 de oameni. Satul Camencea a fost menționat documentar în anul 1603.

Citeşte mai departe