Arată noutățile începînd cu...

eye 2369 Vizualizări

Anastasia Nichita încheie anul în rol de lider al clasamentului mondial


Luptătoarea moldoveancă Anastasia Nichita va încheia acest an în rol de lider al clasamentului mondial în categoria de greutate de 59 de kilograme.

În topul publicat de federaţia internațională, ea a acumulat 64 de mii de puncte și a devansat-o pe poloneza Jowita Wrjezin, care a adunat 51 de mii 600 de puncte și pe norvegianca Grace Bullen, care a totalizat 45 de mii de puncte, transmite trm.md.

Pentru că și-a păstrat primul loc în top, Nichita și-a asigurat un premiu de 5 mii de dolari. În acest an, Anastasia Nichita a devenit campioană mondială și europeană și a cîștigat turneul prestigios Yașar Dogu de la Istanbul. O altă luptătoare moldoveancă, Irina Rîngaci, va încheia anul 2022 pe locul secund în clasamentul categoriei de greutate de 68 de kilograme.

Ea a fost devansată doar de reprezentanta Statelor Unite ale Americii, Tamyra Mensa Stock. Rîngaci, care în acest an a cucerit medalia de bronz la Mondiale, aur la Europene și argint la un turneu în Italia, va încasa 3 mii de dolari.

Cuvinte cheie:

Anastasia Nichita , sport

Localităţile Moldovei şi diasporei

Revaca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1760
Populația:
976 locuitori

Revaca este un sat din cadrul oraşului Sîngera, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.06 km. Localitatea se află la distanța de 23 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 976 locuitori. Satul Revaca a fost menționat documentar în anul 1760.

Citeşte mai departe