01 iulie 2022, 15:00 Sport views 1577
Cum l-a ajutat Iurie Paraschiv pe fiul său Alexandru să cîștige Campionatul European de box
01 iulie 2022, 15:00 Sport views 1577

Cum l-a ajutat Iurie Paraschiv pe fiul său Alexandru să cîștige Campionatul European de box

Medaliatul cu bronz la Campionatul European de box, Alexandru Paraschiv, și antrenorul, Iurie Paraschiv, care este și tatăl său, într-un interviu acordat postului de televiziune ProTV, au povestit care a fost calea lui Alexandru spre prima sa medalie europeană, pe care a cîștigat-o la Erevan.

După cum s-a anunțat, în lupta pentru finala Campionatului European, care a avut loc în capitala Armeniei, el a pierdut doar în fața viitorului campion al continentului - rusului naturalizat, Vahid Abbasov, care a reprezentat Serbia.

Pentru succesul obținut, președintele Federației de Box din Moldova, Vasile Chirtoca, conform regulamentelor aprobate de Prezidiul FBM, l-a decorat pe medaliatul cu bronz la Campionatul European, Alexandru Paraschiv, precum și pe antrenorul și tatăl său, Iurie Paraschiv, înmînîndu-le premii bănești în valoare de 50 de mii de lei pentru fiecare. În plus, din partea Federației Internaționale de Box (AIBA), le-au fost acordate diplome de onoare de Cel mai bun Boxer și Cel mai bun antrenor al anului 2021.

Medalia cîștigată pentru Moldova la Campionatul European este rezultatul antrenamentelor productive comune a lui Alexandru cu antrenorul msău, care este și tatăl său.

Iuri Paraschiv a recunoscut că a avut mereu încredere în fiul său, care, la rîndul său, la fel îl susține cu încrederea sa. Antrenorul a recunoscut că s-a aflat într-un șoc plăcut după ce a devenit clar că fiul său va cîștiga cel puțin medalia de bronz, dar la început nu putea să conștientizeze că acest lucru s-a întîmplat, nu putea vorbi cu nimeni, iar starea sa era pur și simplu cosmică.

Alexandru și Iurie Paraschiv au povestit cum a fost calea spre prima lor medalie europeană, care a început acum 13 ani, cum decurg antrenamenteler și care sînt planurile de viitor. Medaliatul cu bronz al Campionatului European, Alexandru Paraschiv, a spus că principalul său obiectiv pentru viitor este participarea la viitoarea Olimpiadă.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1742
Populația:
1611 locuitori

Hănăseni este un sat din cadrul comunei Pleşeni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1611 oameni. Satul Hănăseni a fost menționat documentar în anul 1742.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.