Arată noutățile începînd cu...

eye 729 Vizualizări

Campionul Victor Ciobanu a revenit acasă


Luptătorul moldovean de stil greco-roman Victor Ciobanu a adus acasă medalia de aur cîştigată la Campionatul Mondial. La revenirea din Norvegia, proaspătul campion a fost întîmpinat cu mare fast de rude, prieteni, colegi și oficiali ai statului.

Luptătorul a rămas vădit emoționat de primirea de care a avut parte, transmite Noi.md cu referire la Publika.md.

„Vreau să mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut, Domnului că mi-a dat aşa putere, aşa răbdare şi un vis pe care l-am împlinit chiar de ziua mea.

După Jocurile Olimpice a fost o perioadă foarte grea, pentru că, după cum ştiţi, m-am clasat pe locul 5. Nimic nu se dă uşor în viaţă şi mai ales, în sport. Acest tip de sport este foarte periculos, este foarte greu, mai ales luptele”, a declarat Victor Ciobanu, campion mondial.

Mama sportivului a povestit că a urmărit cu sufletul la gură lupta decisivă a fiului său.

„Nu vă pot spune că am urmărit lupta de acasă, sărea acoperișul la casă. Am avut emoţii foarte mari. Îi mulţumim lui Victor că a avut putere şi răbdare să ajungă la acest nivel. sîntem foarte mîndri că a luat aşa o medalie”, a relatat Dina Spoială, mama lui Victor Ciobanu.

Antrenorul lui Victor spune că luptătorul a dat mereu dovadă de foarte multă voinţă.

„Secretul nostru este că sîntem ca o familie. Chiar dacă ne-am certat, nu stăm supăraţi mult timp, sîntem ca o familie. Muncim cot la cot de mulţi ani, de aproape 15 ani.

Cu aşa băiat e plăcut să lucrezi, pentru că pe el nu trebuie să-l pui să lucreze, pe el trebuie să-l dai afară din sală”, a menționat Mihai Cucul, antrenor.

Victor Ciobanu a cîştigat medalia de aur la Mondiale după ce l-a învins în finala categoriei de pînă la 60 de kilograme pe kîrgîzul Jolaman Șarșenbekov.

Astfel, Ciobanu a devenit primul luptător de stil greco-roman din Republica Moldova care a devenit campion mondial.

„Victor ne-a obişnuit, toate patru meciuri le-a început cu situaţia în care era dominat. Finalul a început cu 3 - 0, dar ne aducem aminte, în semifinală a fost condus cu 6 - 0, dar a învins cu 9 - 6.

Cunoscînd caracterul lui Victor, eram sigur că noi avem un campion mondial”, a precizat Ion Gheorghiu, preşedinte FM de lupte.

Succesul nu va fi trecut cu vederea de autorităţi, care susţin că vor depune efort pentru ai oferit sportivului un apartament.

„Se duc discuţii. Să spun acum că da nu pot, dar în orice caz, este deja pe bandă problema cu locul de trai. Un sportiv trebuie să aibă un trai decent ca să nu se gîndească la problemele de zi cu zi, dar la ceea ce face în sala de sport. Trebuie să păstrăm sportivii noştri”, a spus Marian Stan, secretar de stat MECC.

Victor Ciobanu a împlinit recent 29 de ani. El este originar din localitatea Vărvăreucaraionul Floreşti Sportivul mai are în palmares un titlu de vicecampion mondial şi unul de campion european. În acest an, el a debutat şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Cuvinte cheie:

Luptă , victorie , medalie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Dobruşa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
792 locuitori

Dobruşa este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dobrușa, Zahorna și Recești. Satul Dobrușa este situat la o distanță de 20 km de orașul Șoldănești și la 130 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 792 de oameni. Satul Dobrușa este atestat documentar în anul 1437.

Citeşte mai departe