29 septembrie 2021, 12:30 Sport views 2650
Ce scrie presa internațională despre victoria istorică obținută de Sheriff Tiraspol în fața lui Real Madrid
29 septembrie 2021, 12:30 Sport views 2650

Ce scrie presa internațională despre victoria istorică obținută de Sheriff Tiraspol în fața lui Real Madrid

Sheriff Tiraspol s-a impus în fața echipei Real Madrid cu scorul de 2 la 1 în a doua etapă a grupelor UEFA Champions League.

Victoria obținută de campioana Republicii Moldova la fotbal a stîrnit un adevărat val de reacții în presa internațională, care a lăudat performanța echipei Sheriff Tiraspol, scrie sport.ro.

„Rezultat răsunător la Madrid: Sheriff a zdrobit-o pe Real!”, au titrat cei de la Gazzetta dello Sport. Jurnaliștii de la Marca s-au folosit de numele moldovenilor: „Sheriff”, pentru a face un joc de cuvinte: „Madrid a făcut pe indianul în fața șerifului”, au titrat spaniolii.

Numele campioanei R. Moldova la fotbal i-a inspirat și pe cei de la as.com, care au titrat simplu: „Șeriful a făcut legea pe Bernabeu”.

„Împușcați de Sheriff!” a sunat titlul celor de la Mundo Deportivo.

Sheriff Tiraspol ocupă primul loc în Grupa D a Ligii Campionilor, după primele două etape, cu maximum de puncte.

La 15 septembrie curent, Sheriff Tiraspol, campioana R. Moldova la fotbal, a învins în primul său meci din istorie în grupele Ligii Campionilor, cu scorul de 2-0, formația Șahtar Donețk, vicecampioana Ucrainei. Meciul s-a jucat la Tiraspol.

În sezonul acesta Sheriff Tiraspol s-a calificat, în premieră pentru o echipă din campionatul moldovenesc, în grupele celei mai importante competiții europene intercluburi – UEFA Champions League (Liga Campionilor Europeni).

În urma calificării în grupe Sheriff și-a asigurat un cec de peste 16 milioane de euro. Suma ar putea crește în cazul în care Sheriff va înregistra rezultate pozitive, adică egaluri sau victorii, în cele 6 meciuri pe care le va disputa în grupă și, ulterior, în caz de calificare, în meciurile eliminatorii.

În urma tragerii la sorți, Sheriff Tiraspol a fost repartizată într-o grupă din care mai fac parte Real Madrid (Spania), Inter Milano (Italia) și Șahtar Donețk (Ucraina).Clubul Sheriff Tiraspol, fondat în 1997, este controlat de milionarul Victor Gușan, care deține și holdingul Sheriff – cea mai mare companie din stînga Nistrului. Sheriff controlează, practic, principalele activități economice din autoproclamata republică nistreană, fiind implicată în comerțul produselor alimentare angro și cu amănuntul (prin lanțul de supermarketuri pe care îl deține), a carburanților, medicamentelor și altor produse. De asemenea, Sheriff desfășoară activități de comerț a automobilelor, dar și în domeniul construcțiilor și cel imobiliar.

CNN despre victoria Sheriff în fața Real Madrid: 14 milioane de dolari vs. 930 milioane de dolari.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Sheriff , mass-media

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
1289 locuitori

Novosiolovca este un sat şi comună din raionul Taraclia. Novosiolovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Taraclia și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1289 de oameni. Satul Novosiolovca a fost întemeiat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.