07 august 2021, 12:00 Sport views 2605
Prima medalie pentru Moldova la Jocurile Olimpice. Tarnovschi:
07 august 2021, 12:00 Sport views 2605

Prima medalie pentru Moldova la Jocurile Olimpice. Tarnovschi: "Nu a fost ușor"

Canotorul Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

El a parcurs distanța de o mie de metri în 4:06.069. Campion olimpic a devenit brazilianul Isaquias Queiroz dos Santos (4:04.408), iar medalia de argint a fost adjudecată de chinezul Hao Liu (4:05.724).

„Vă mulțumesc. Nu a fost ușor. Am avut mai puțin de 2 ore pauză după lupta din semifinale. E nevoie de caracter pentru a rezista. Pentru mine a fost cel mai important să ajung în finală pentru că m-am duelat cu campioni olimpici, mondiali și europeni. În finală la fel nu a fost ușor, pentru că chiar dacă a fost cald era un vînt puternic. Mă bucur că am cucerit bronzul la fel ca la Rio și am demonstrat că merit această medalie. sînt fericit că am cucerit medalie pentru Moldova", a spus Serghei Tarnovschi, pentru Comitetul Național Olimpic și Sportiv.

Întrebat cum a decurs pregătirea pentru olimpiadă, sportivul a spus că: „Înainte de a veni în Japonia m-am pregătit 2 săptămîni la baza de la Ghidighici cu domnul Nicolae Juravschi și fratele meu Oleg. Apoi 2 săptămîni am avut un cantonament în Japonia. Le mulțumesc gazdelor pentru cazare. Ne-a ajutat foarte mult pentru acomodare. Am văzut asta și la fete care l-a fel au atins finala. Este un bun rezultat pentru Daniela și Maria".

Menționăm că Daniela Cociu – Maria Olărașu, elevele lui Viktor Reneiski, s-au clasat pe locul șapte la 500 metri dublu. Campioane olimpice au devenit Sun Mengya și Xu Shixiao din China.

Sursa: tv8.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
457 locuitori

Rumeanţev este un sat din cadrul comunei Doina, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cahul și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 457 de oameni. Satul Rumeanțev a fost menționat documentar în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.