15 iunie 2021, 16:00 Sport views 3549
Un arbitru moldovean va oficia partidele de taekwondo de la Jocurile Olimpice din Tokyo
15 iunie 2021, 16:00 Sport views 3549

Un arbitru moldovean va oficia partidele de taekwondo de la Jocurile Olimpice din Tokyo

Federația Internațională de Taekwondo WT (World Taekwondo) l-a desemnat pe arbitrul moldovean Ștefan Răileanu să oficieze partidele din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Ştefan Răileanu a devenit astfel primul arbitru moldovean de taekwondo care a fost selectat pentru a activa la o ediție a Jocurilor Olimpice, el fiind și unicul referee care va reprezenta țara noastră la Olimpiada de la Tokyo 2020.

Potrivit lui Răileanu, participarea la Jocurile Olimpice este visul oricărui sportiv sau arbitru. „Participarea la Jocurile Olimpice este un vis nutrit de orice sportiv sau arbitru. Voi fi primul arbitru moldovean de taekwondo care va activa la o ediție a Jocurilor Olimpice. La Tokyo voi face totul ce-mi stă în puteri ca să-mi realizez potențialul și ca să fiu demn de încrederea acordată. Sper ca la această competiție de anvergură să mi se încredințeze arbitrarea unei finale, nu are importanță în ce categorie de greutate. Acest lucru ar încununa parcursul meu profesional!", a declarat Ștefan Răileanu.

Sportivul a cîștigat în 2019 titlul Cel mai bun arbitru la Campionatul Mondial de taekwondo, desfășurat la Manchester, Marea Britanie.

Ștefan Răileanu este antrenor de taekwondo la Școala sportivă specializată din satul Sofia, raionul Drochia.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Jocurile Olimpice , taekwondo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
370 locuitori

Sagaidac este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 23 km de oraşul Criuleni şi la 31 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 370 de oameni. Satul Sagaidac a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.