Arată noutățile începînd cu...

eye 936 Vizualizări

Nicolae Juravschi: Contăm pe medalii la Tokyo


Șeful Comitetului Național Olimpic al țării, Nicolae Juravschi, consideră că la olimpiada din Japonia ar putea să se califice 15-20 de sportivi moldoveni.

"Evident, numărul de sportivi care alcătuiesc echipa olimpică contează, dar calitatea lor nu este mai puțin importantă", - a spus Juravschi într-un interviu pentru Sputnik Moldova. - Cred că echipa noastră în Japonia va fi constituită din 15-16 persoane, maximum – pînă la 20”.

Puteți să mergi cu cinci sportivi și să aduci medalii, ajungînd în clasament maisus decît o echipă formată, să zicem, din cincizeci de sportivi. Permiteți-mi să vă amintesc că, la Jocurile Olimpice de la Rio, mica Moldovă a cîștigat la fel de multe medalii ca Austria sau Portugalia ...”

În prezent, Juravschi îi însoțește la cantonamente pe canotorii moldoveni. El este convins că naționala Moldovei va putea concura pentru medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

"Ca orice conducător, eu contez evident pe o evoluţie de succes a sportivilor noștri. Jocurile Olimpice pot aduc uneori surprize neașteptate, acest lucru ar trebui de asemenea luat în considerare.

Avem, ca să spunem așa, sportivi „strategici” care și-au dovedit înaltul nivel internațional. Anastasia Nichita - la lupte libere, Andrian Mardare - la aruncarea cu javelină, Serghei și Oleg Tarnovschi - la canotaj, Marin Robu - la haltere. Acești oameni fac parte din elita sportivă mondială și, fără îndoială, sînt capabili să ajungă pe podiumul Jocurilor de la Tokyo ", spune Juravschi.

De altfel, în opinia preşedintelui CNO, multe vor depinde de cît de eficient vor pitea să organizeze autorităţile sportive ale ţării ultima etapă de pregătire a olimpicilor moldoveni.

Cuvinte cheie:

sport , Jocurile Olimpice

Localităţile Moldovei şi diasporei

Şofranovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
89 locuitori

Şofranovca este un sat din cadrul comunei Cîşla, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Cantemir și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 89 de oameni. Satul Şofranovca a fost înființat în anul 1965.

Citeşte mai departe