Arată noutățile începînd cu...

eye 1120 Vizualizări

Sportivii își vor putea continua antrenamentele, însă cu anumite condiții


Sportivii moldoveni își pot continua antrenamentele, dar vor trebui să respecte în continuare măsurile de protecție privind prevenirea infecției cu noul coronavirus.

Mai exact, administratorii centrelor sportive, terenurilor de sport și bazinelor sportive în procesul de organizare a antrenamentelor individuale şi contact vor asigura implementarea și monitorizarea respectării următoarelor măsuri de prevenire și control al infecției COVID-19:

  1. Informarea antrenorilor şi sportivilor privind recomandările autorităţii centrale de specialitate despre normele sanitar-epidemiologice aplicabile pentru reducerea răspîndirii infecţiei COVID-19.
  2. Aerisirea/ventilarea tuturor încăperilor, inclusiv a birourilor angajaţilor, vestiarelor.
  3. Dezinfectarea vestiarelor şi a echipamentelor sportive folosite în cadrul instruirii şi antrenamentelor la finalizarea fiecărui antrenament.
  4. Echiparea personalul angajat cu mănuşi, măşti, dezinfectant.
  5. Plasarea, la intrarea în instituţia sportivă, a recipientelor cu dezinfectant pentru mîini, persoanele fiind obligate să îşi dezinfecteze mîinile.
  6. Afişarea, la intrarea în instituţia sportivă, a pliantelor informative cu privire la măsurile de igienă, numărul maxim de vizitatori care se pot afla concomitent în sală, obligativitatea de păstrare a distanţei fizice de cel puţin 1 metru.
  7. Stabilirea protocoalelor clare de curăţenie şi dezinfecţie, atît pentru zonele şi locaţiile utilizate, cît şi pentru materialele şi inventarul folosit, toate echipamentele şi spaţiile utilizate fiind curăţate şi dezinfectate după fiecare antrenament.
  8. Stabilirea și respectarea strictă a orarului antrenamentelor. Se va permite organizarea concomitentă a antrenamentelor doar în cazul disponibilităţii mai multor terenuri de antrenament.
  9. Permiterea accesului în cadrul entităţii în funcţie de capacitatea centrului/terenului sportiv, pentru a evita aglomerația, în baza programării prealabile, calculate astfel încît între grupurile de utilizatori să fie suficient timp pentru efectuarea dezinfectării spaţiului şi a suprafeţelor de contact.

De menționat că școlile sportive care cad sub jurisdicția Direcțiilor de învățămînt vor continua să activeze de la distanță, conform programului stabilit de comisiile extraordinare de sănătate publică locale.

Cuvinte cheie:

sport , antrenament , Pandemie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mereni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
816 locuitori

Mereni este un sat din cadrul comunei Albina, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 816 oameni. Satul Mereni a fost menționat documentar în anul 1892.

Citeşte mai departe