30 aprilie 2021, 17:30 Sport views 3239
Sportivii își vor putea continua antrenamentele, însă cu anumite condiții
30 aprilie 2021, 17:30 Sport views 3239

Sportivii își vor putea continua antrenamentele, însă cu anumite condiții

Sportivii moldoveni își pot continua antrenamentele, dar vor trebui să respecte în continuare măsurile de protecție privind prevenirea infecției cu noul coronavirus.

Mai exact, administratorii centrelor sportive, terenurilor de sport și bazinelor sportive în procesul de organizare a antrenamentelor individuale şi contact vor asigura implementarea și monitorizarea respectării următoarelor măsuri de prevenire și control al infecției COVID-19:

  1. Informarea antrenorilor şi sportivilor privind recomandările autorităţii centrale de specialitate despre normele sanitar-epidemiologice aplicabile pentru reducerea răspîndirii infecţiei COVID-19.
  2. Aerisirea/ventilarea tuturor încăperilor, inclusiv a birourilor angajaţilor, vestiarelor.
  3. Dezinfectarea vestiarelor şi a echipamentelor sportive folosite în cadrul instruirii şi antrenamentelor la finalizarea fiecărui antrenament.
  4. Echiparea personalul angajat cu mănuşi, măşti, dezinfectant.
  5. Plasarea, la intrarea în instituţia sportivă, a recipientelor cu dezinfectant pentru mîini, persoanele fiind obligate să îşi dezinfecteze mîinile.
  6. Afişarea, la intrarea în instituţia sportivă, a pliantelor informative cu privire la măsurile de igienă, numărul maxim de vizitatori care se pot afla concomitent în sală, obligativitatea de păstrare a distanţei fizice de cel puţin 1 metru.
  7. Stabilirea protocoalelor clare de curăţenie şi dezinfecţie, atît pentru zonele şi locaţiile utilizate, cît şi pentru materialele şi inventarul folosit, toate echipamentele şi spaţiile utilizate fiind curăţate şi dezinfectate după fiecare antrenament.
  8. Stabilirea și respectarea strictă a orarului antrenamentelor. Se va permite organizarea concomitentă a antrenamentelor doar în cazul disponibilităţii mai multor terenuri de antrenament.
  9. Permiterea accesului în cadrul entităţii în funcţie de capacitatea centrului/terenului sportiv, pentru a evita aglomerația, în baza programării prealabile, calculate astfel încît între grupurile de utilizatori să fie suficient timp pentru efectuarea dezinfectării spaţiului şi a suprafeţelor de contact.

De menționat că școlile sportive care cad sub jurisdicția Direcțiilor de învățămînt vor continua să activeze de la distanță, conform programului stabilit de comisiile extraordinare de sănătate publică locale.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sport , antrenament , Pandemie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
211 locuitori

Vasilievca este un sat din cadrul comunei Sovietscoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Rîbnița și la 142 km de Chișinău. Populaţia satului Vasilievca alcătuia 211 oameni în anul 2004. Satul Vasilievca a fost întemeiat în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.