Arată noutățile începînd cu...

eye 858 Vizualizări

Halterofilul Marin Robu, vicecampion european în categoria de 73 kilograme


Un nou succes pentru Moldova la Campionatul European de haltere de la Moscova. Marin Robu a devenit vicecampion european în categoria de 73 kilograme.

La proba smuls, moldoveanul a cucerit medalia de argint, după ce a ridicat 156 de kilograme. La a doua probă, cea de aruncat, halterofilul nostru s-a clasat pe locul 4, ridicînd 183 de kilograme. Cu un total de 339 de kilograme, Robu a cucerit argintul la general, devenind în premieră vicecampion european la nivel de seniori.

Robu este al doilea halterofil din țara noastră care a urcat pe podium la competiția continentală. Cîteva zile mai devreme, Daniel Lungu, categoria de greutate de 55 de kilograme, a cîștigat medalia de aur în proba smuls.

La competiția din Rusia urmează să mai intre în concurs încă patru sportivi moldoveni. Aceștia sînt Tudor Bratu și Artiom Grițenco, Natalia Prișcepa și Elena Cîlcic.

Cuvinte cheie:

sport , competiţie , Campionat

Localităţile Moldovei şi diasporei

Paicu

Statut:
Sat
Prima atestare:
11860
Populația:
505 locuitori

Paicu este un sat din cadrul comunei Zîrneşti, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cahul și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 505 oameni. Satul Paicu a fost menționat documentar în anul 1860.

Citeşte mai departe