Arată noutățile începînd cu...

eye 1041 Vizualizări

Epureanu a devenit primul fotbalist moldovean care a ajuns la 100 de meciuri


Alexandru Epureanu scrie istorie la echipa națională a Republicii Moldova. Căpitanul „tricolorilor” a devenit primul fotbalist moldovean care a ajuns la 100 de meciuri în tricoul selecționatei țării noastre.

Epureanu a adunat acest număr de partide în cei aproape 15 ani de cînd joacă pentru prima reprezentativă. Fundașul de 34 de ani a bifat prezența numărului 100 în confruntarea cu selecționata similară a Israelului din preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

„Nu m-am gîndit niciodată că o să ajung la acest număr de meciuri. Cînd veneam la Națională, întotdeauna încercam să dau toate puterile. Sigur că nu întotdeauna ieșea bine.

 Au fost și meciuri mai bune și meciuri mai proaste. Vreau să le mulțumesc tuturor coechipierilor cu care am jucat de-a lungul anilor, tuturor antrenorilor.”

Alexandru Epureanu a debutat în tricoul Naționalei pe 6 septembrie 2006, într-o partidă cu Norvegia din preliminariile Campionatului European, pierdută cu 0-2.

Primul gol fundașul l-a înscris pe 24 martie 2007, în meciul cu Malta, încheiat la egalitate, scor 1-1. În total, în cele 100 de partide, Epureanu a marcat 7 goluri.

„Cred că au fost multe momente frumoase. Sigur, cele mai frumoase au fost cînd echipa obținea rezultate pozitive.”

Jucătorii echipei naționale se simt onorați să îl aibă alături pe Alexandru Epureanu.

„Este căpitanul nostru. Să-i dea Domnul sănătate și să joace cît mai mult.”

Alexandru Epureanu este legitimat la clubul Istanbul Bașakșehir. În cariera sa, a mai jucat la Zimbru Chișinău, Sheriff Tiraspol, FC Dinamo Moscova, Krîlia Sovetov Samara și Anji Mahacikala.

Epureanu a fost desemnat de 5 ori cel mai bun fotbalist moldovean al anului, un record absolut.

Cuvinte cheie:

fotbal , meci , selecționata Moldovei

Localităţile Moldovei şi diasporei

Țîghira

Statut:
Sat
Prima atestare:
1844
Populația:
773 locuitori

Țîghira este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ungheni și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 773 de oameni. Satul Țîghira a fost menționat documentar în anul 1844.

Citeşte mai departe