Arată noutățile începînd cu...

eye 1069 Vizualizări

Italianul Roberto Bordin, noul antrenor al naţionalei de fotbal a Republicii Moldova


Italianul Roberto Bordin este noul antrenor al naţionalei de fotbal a Republicii Moldova. Comitetul Executiv al Federaţiei Moldovenești de Fotbal a aprobat astăzi cu unanimitate de voturi candidatura tehnicianului de 56 de ani.

Bordin l-a înlocuit pe turcul Engin Firat, care a antrenat reprezentativa ţării noastre din 2019.

Roberto Bordin nu este la prima experienţă în Moldova. În perioada 2016-2018, el a pregătit echipa Sheriff Tiraspol cu care a câştigat de două ori titlul de campion şi câte o dată Cupa şi Supercupa Moldovei. Totodată, cu Bordin pe banca tehnică, Sheriff a evoluat cu succes în grupele Ligii Europei.

După ce a plecat de la Sheriff, Bordin a preluat formaţia Neftci Baku.

El a mai fost antrenor la gruparea italiană Triestina şi secund la Bologna, Padova, Siena, Sassuolo, CFR Cluj şi Hellas Verona.

Roberto Bordin a avut o carieră bogată ca fotbalist, jucând pe postul de mijlocaş. El a fost legitimat la 11 cluburi din Italia printre care Parma, Atalanta sau Cesena, iar la Napoli a bifat peste o sută de meciuri în patru ani.

Cuvinte cheie:

fotbal , antrenor

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tîrnova

Statut:
Sat
Prima atestare:
1464
Populația:
4293 locuitori

Tîrnova este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Elenovca, Briceva și Tîrnova. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Dondușeni și la 204 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4293 de oameni. Satul Tîrnova a fost menționat documentar în anul 1464.

Citeşte mai departe