04 februarie 2019, 14:40 Sport views 9563
Ultramaratonul Rubicon 2019 s-a încheiat
04 februarie 2019, 14:40 Sport views 9563

Ultramaratonul Rubicon 2019 s-a încheiat

Etapa finală a ștafetei Rubicon, care a durat trei ani, s-a încheiat. Sportivii au trecut linia de finiș în satul Giurgiulești.

În perioada 1 - 3 februarie 2019, 125 de atleți profesioniști și amatori au alergat prin toate raioanele de vest ale Moldovei, depășind o distanță de 540,3 km. Competiția a început în orașul Briceni.

Cursa a durat 58 ore și 47 minute.

În decursul a trei ani, au fost depășite toate etapele ultramaratonului. Participanții au colectat toate insignele cu stemele raioanelor Republicii Moldova și acum putem spune cu certitudine că Rubiconul a fost cucerit.

Organizatorii notează că ștafeta Rubicon 2019 a fost cea mai îndelungată din întreaga serie: în 2017, participanții au alergat 463 km prin raioanele de est ale țării, inclusiv Transnistria. Cursa prin raioanele centrale ale Moldovei, desfășurată în 2018, a avut o distanță de 502 km. Anul acesta, participanții au depășit 540,3 km.

În acest an, traseul ștafetei a trecut prin raioanele Briceni, Edineț, Rîșcani, Glodeni, Fălești, Ungheni, Nisporeni, Hâncești, Leova, Cantemir, Cahul și Vulcănești.

În viitorul apropiat, organizatorii ultramaratonului „Rubicon” vor rezuma rezultatele cursei pentru fiecare an și vor anunța câștigătorii – participanții care au reușit să colecteze cele mai multe insigne cu stemele raioanelor din Moldova.

După informațiile preliminare, învingători printre bărbați au devenit:

1 Vitali Clopot 

2 Artiom Reshetnicov 

3 Fiodor Evstigneev

Printre femei, cele mai bune au fost:

1 Alexandra Brinzari 

2 Tatiana Golodenco 

3 Victoria Trofimova 

 Organizatorii ultramaratonului „Rubicon 2019” sunt foarte recunoscători partenerilor: companiei „Skoda", producătorului de apă potabilă „OM" și producătorului de băuturi energizante „Red Bull". De asemenea, aducem mulțumiri partenerilor media: postului de radio „Novoe Radio", portalurile de știri „Point.md", „Știri.md", „Diez.md", „Noi.md" și site-ul „Moldovenii.md”.

 Organizatorii exprimă mulțumiri deosebite reprezentanților Inspectoratului General de Poliție pentru sprijinul și asigurarea securității în timpul competiției.

 Ultramaratonul „Rubicon 2019” a fost organizat de către organizația sportivă obștească Sporter și panoul de anunțuri gratuite 999.md.

Sursa: sporter.md  

Cuvinte cheie:

sport , maraton

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1896
Populația:
1194 locuitori

Hăsnăşenii Noi este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hăsnășenii Noi și Lazo. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Drochia și la 171 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1194 persoane. Satul Hăsnăşenii Noi a fost menționat documentar în anul 1896.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.