10 mai 2016, 14:15 Sport views 6391
Liviu Croitoru a triumfat la maratonul din Georgia
10 mai 2016, 14:15 Sport views 6391

Liviu Croitoru a triumfat la maratonul din Georgia

Atletul moldovean Liviu Croitoru a câştigat o cursă de maraton ce a făcut parte din seria "Wings for Life World Run". Cursa câștigată de compatriotul nostru a avut loc capitala Georgiei, oraşul Tbilisi, și împrejurimile acestuia din regiunea georgiană Kaheti.

La cursă au participat peste 4.000 de oameni, iar Croitoru a parcurs 56,02 de kilometri.

"Wings for Life World Run" este un maraton caritabil şi s-a aflat la a treia ediţie. Startul competiţiei s-a dat în acelaşi timp în 34 de locaţii din întreaga lume.

În cursă nu exista o linie de finiş tradiţională. La 30 de minute după start, Maşina Oficială de Finiş porneste în urmărirea alergătorilor, depăşind treptat fiecare concurent.

Autoturismul măreşte viteza la anumite intervale de timp şi reprezintă linia de finiş mobilă. Echipata cu senzori, automobilul înregistrează rezultatele cu ajutorul cipurilor digitale de pe numerele de concurs.

Italianul Giorgio Calcaterra şi japoneza Kaori Yoșida au fost ultimii alergători rămaşi în cursă dintre toți participanții din lume şi au fost declaraţi campioni globali.

Maratonul "Wings for Life World Run" are ca scop colectarea banilor pentru cercetarea afecţiunilor coloanei vertebrale.

În acest an la cursa de maraton "Wings for Life World Run" au luat parte peste 130.000 de oameni din întreaga lume.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

sport , Georgia , maraton

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
104 locuitori

Vesioloe este un sat din cadrul comunei Șipca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Vesioloe alcătuia 104 oameni în anul 2000. Satul Vesioloe a fost menționat documentar în anul 1886.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.