Arată noutățile începînd cu...

eye 4397 Vizualizări

Boxerul Veaceslav Gojan a susținut meciuri demonstrative


Medaliatul olimpic la box, Veaceslav Gojan, campion european, a susținut ieri meciuri demonstrative împreună cu antrenorul său, Petru Caduc, în fața angajaților Departamentului Trupelor de Carabinieri (DTC).

Solicitat astăzi să comenteze faptul ca atare, Petru Caduc a declarat că întîlnirea a constituit o modalitate eficientă de a promova boxul, de a-i familiariza pe ostași, ofițeri cu procedee simple, elementare de apărare în caz de necesitate. "Cazurile cînd unii carabinieri sînt umiliți de cei certați cu ordinea publică, legea, din păcate, s-au înmulțit în ultimul timp, au fost consemnate în mai multe situații. Am dat astfel curs invitației conducerii DTC de a familiariza angajații, în primul rînd, cu procedee de apărare", a spus selecționerul, Antrenor Emerit al R. Moldova.

El a adăugat că antrenamentul prezentat nu va avea un caracter întîmplător, sporadic. "Vom veni cu regularitate în ospeție la carabinieri. Am aprobat, în acest context, un plan de acțiuni de durată. Asta chiar dacă sîntem foarte ocupați. Doar anul curent urmează să participăm la două turnee de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august).

Veaceslav Gojan este cel mai bun boxer moldovean din toate timpurile. El a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), distincția de aur la Campionatul European (Ankara, 2011). Performerul este angajat în echipa sportivă a DTC și are gradul de maior.

Cuvinte cheie:

box , meci , sport , carabinieri

Localităţile Moldovei şi diasporei

Duduleşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
45 locuitori

Duduleşti este un sat din cadrul comunei Congazcicul de Sus, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 45 de oameni. Satul Dudulești a fost întemeiat în anul 1923.

Citeşte mai departe