29 iulie 2022, 12:00 Caleidoscop views 8508
Sondaj: Cîți moldoveni vor ca Maia Sandu să discute cu Putin problema gazului
Foto: stiri.md
29 iulie 2022, 12:00 Caleidoscop views 8508

Sondaj: Cîți moldoveni vor ca Maia Sandu să discute cu Putin problema gazului

În cadrul emisiunii Morari.live, difuzată în fiecare joi la ora 21:00 la postul de televiziune N4, 120 de moldoveni din peste 50 de localități ale țării, sînt conectați la un panou sociologic și răspund în direct, la întrebări de tip sondaj. Datele acestor sondaje sînt colectate și prezentate publicului de către compania sociologică IMAS.

În ediția de ieri, moderatoarea emisiunii, Natalia Morari, a întrebat paneliștii despre ce soluții văd pentru iarna viitoare, dat fiind prețul tot mai mare pe care-l achităm pentru gazul natural. Astfel, 45,8% din moldoveni au spus că președinta Maia Sandu trebuie să negocieze cu Vladimir Putin, iar 21,4% au fost de părerea că în general Guvernul trebuie să încerce să renegocieze contractul la gaz, transmite N4.

22,1% din respondenți își pun speranța în UE și așteaptă ca să ni se ofere un suport financiar foarte consistent pentru a compensa prețul ridicat plătit de Moldova pentru gaz. Doar 6,1% au menționat că țara noastră trebuie să rămînă cu actualul contract pe care-l are cu Gazprom.

Pentru un trai decent la iarnă, 38,8% din moldoveni au nevoie de un venit financiar mult mai mare decît cel din prezent. 33,3% au nevoie de 3 ori mai mulți bani, 24,0% au nevoie de două ori mai mulți bani și doar 3,9% au spus că nu au nevoie de aproximativ aceeași bani pe care-i primesc în prezent.

Situația este critică însă pentru 55,4% din moldoveni care au spus că la iarnă vor fi într-o situație foarte dificilă și nu știu cum vor acoperi cheltuielile. 25,6% vor acoperi cheltuielile cu dificultate și restrîngeri în alte domenii, iar 14,9% recunosc că veniturile ce le au le ajung doar pentru strictul necesar. Doar 4,1% au menționat că au o situație financiară bună care le permite să acopere toate cheltuielile.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sondaj , moldovenii , Maia Sandu , gaz , Vladimir Putin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
959 locuitori

Redi-Cereşnovăţ este un sat şi comună din raionul Soroca. Redi-Cereşnovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 18 km de orașul Soroca și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 959 de oameni. Satul Redi-Cereşnovăţ a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.