29 decembrie 2023, 12:30 Caleidoscop views 33922
Cum păstrăm Pomul de Crăciun
29 decembrie 2023, 12:30 Caleidoscop views 33922

Cum păstrăm Pomul de Crăciun

Unul din cele mai importante atribute ale sărbătorilor de iarnă este Pomul de Crăciun. Mulţi nici nu-şi imaginează Crăciunul şi Revelionul fără un brăduţ în casă. Nu toţi ştiu, însă, cum să aleagă reuşit un Pom de Crăciun şi cum să-l păstreze corect. Iată cîteva sfaturi utile.

Pentru ca Pomul de Crăciun să vă bucure mai mult timp, trebuie să-l alegeţi cu atenţie, când îl procuraţi, dar şi să ştiţi, cum să-i prelungiţi viaţa.

Specialiştii susţin, că brazii, tăiaţi la temperaturi cu plus, se păstrează mai puţin. Aceştia au o formă mai plată. În schimb, pomii de Crăciun, tăiaţi la temperaturi cu minus, sînt pufoşi şi cu crengile drepte. Cînd ajungeţi cu bradul acasă, nu vă grăbiţi să-l împodobiţi. Schimbarea bruscă a temperaturii poate duce ca căderea acelor.

Despre aclimatizare unii au auzit, dar pentru mulţi aici se epuizează bagajul de cunoştinţe privind păstrarea corectă a bradului.

Corect ar fi să pregătim pentru brad o marinadă specială. Cea mai simplă variantă - apă fierbinte şi aspirină. Uncropul va deschide porii copacului, iar aspirina va nimici bacteriile dăunătoare.

Încăperea, în care se află Pomul de Crăciun, trebuie aerisită şi umidificată regulat - pentru brad este importantă umezeala nu numai la rădăcină, dar şi în aer. Putem să mai adăugăm în apă zahăr, sare sau săricică de lămîie.

Sursa: www.canal3.md

Cuvinte cheie:

brad , sfat , Anul Nou

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
263 locuitori

Buciuşca este un sat din cadrul comunei Saharna Nouă, raionul Rezina. Satul Buciuşca este amplasat pe malul drept al rîului Nistru, este situat la o distanță de 22 km de oraşul Rezina şi la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 263 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1522.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.