14 ianuarie 2024, 12:30 Caleidoscop views 11530
Ce să faci ca să nu îţi uzi încălţămintea iarna? (Video)
14 ianuarie 2024, 12:30 Caleidoscop views 11530

Ce să faci ca să nu îţi uzi încălţămintea iarna? (Video)

Ploaie, zăpadă, îngheţ, toate semne ale minunatului sezon de iarnă. Şi cum iarna nu este tocmai pe placul tuturor, haideţi să ne pregătim pentru lunile reci cu ajutorul unor trucuri menite să ne facă mai uşoară această perioadă.

Cine nu a mers măcar o dată prin ploaie ori prin zăpadă? Toţi ştim că nu este tocmai plăcut şi, de cele mai multe ori, pe lîngă stricatul bunei dispoziţii, al picioarelor ude, ne pricopsim poate şi cu o răceală.

Dacă pentru noi apelăm la sfaturile medicului, haideţi să vedem cum am putea să ne protejăm încălţămintea. Cine ne-ar putea sfătui? E clar că nu sîntem primii care ne lovim de această situaţie şi primul nostru gînd nu trebuie să fie legat de bani. Nu vă gîndiţi la soluţii scumpe sau că ar fi cazul să schimbaţi încălţămintea, scrie adevarul.ro.

Lucrurile se rezolvă foarte simplu. Iată cum... Nu aveţi nevoie decît de două lumînări – pe care aproape oricine le are în casă (mai ales dacă aveţi o iubită/soţie romantică) şi un uscător de păr. Soluţia de care vă povestim e a unui vlogger renumit pentru sfaturile DIY (n.r Do it yourself/Fă singur) - HouseholdHacker. Este oricînd la îndemîna oricui.

Primul pas, dacă nu aveţi deja în casă, este să cumpăraţi două lumînări rotunde, de culoare albă. Vom folosi ceara de la lumînări ca să frecăm încălţămintea pînă o acoperă uniform (procedeul este prezentat şi în videoul de mai jos).

Apoi, cu ajutorul foehnului, încălziţi ceara pînă cînd aceasta va intra în totalitate în incălţăminte. Şi, gata! Apa nu o să vă mai ude încălţările. În videoul de mai jos găsiţi alte nouă trucuri interesante care vă vor ajuta iarna.

Sursa: adevarul.ro

Cuvinte cheie:

încălţăminte , iarna , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
760 locuitori

Sărăţica Nouă este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăţica Nouă și Cîmpul Drept. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 760 de oameni. Satul Sărățica Nouă a fost menționat documentar în anul 1815.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.