25 septembrie 2023, 14:30 Caleidoscop views 12082
10 vise pe care le au oamenii si interpretarea lor
25 septembrie 2023, 14:30 Caleidoscop views 12082

10 vise pe care le au oamenii si interpretarea lor

Stiai ca o persoana normala are in jur de 1460 de vise pe an? Acesta echivaleaza cu 4 vise pe noapte. Potrivit The Dream Encyclopedia, cuvantul vis vine din germanul draugmas care inseamna iluzie ori fantoma. Alti oameni cred ca ar putea avea legatura cu druh, care in sanskrita inseamna a cauta sa raneasca.

Desi originea cuvantului vis te-ar putea duce cu gandul la locurile intunecate ale sufletului, multe vise au de fapt un mesaj pozitiv transmis de catre Univers. Bineinteles, interpretarea viselor este subiectiva, insa urmarirea unui vis poate fi extrem de importanta in viata multor oameni si ofera raspunsuri la intrebari la care mintea constienta nu stie ce sa spuna.

Carl Jung, fondatorul psihologiei analitice credea ca visele ne ajuta sa intra in subconstient unde sa primim raspunsuri la diverse nelamuri importante. Universul incearca sa comunice cu noi prin moduri diverse, asa ca visul este o alta cale de a invatam lectii importante chiar si atunci cand dormim. Iata 10 vise pe care le au oamenii si interpretarea lor.

1. Cazi

Este unul dintre cele mai intalnite vise. Expertii in vise cred ca asta inseamna ca exista anumite aspecte din viata ta asupra carora nu ai control ori ca un eveniment major a avut loc. De obicei, cel care viseaza nu ajunge niciodata la fundul prapastiei, ori locului in care merge in jos, de fapt continua sa cada pana se trezeste. De asemenea, mesajul ar putea fi un indemn sa renunti la ceva din viata ta pentru a putea merge mai departe.

2. Sa fii urmarit

Un alt vis comun la multi oameni, iar urmarirea poate insemna lucruri diferite. Cea mai populara interpretare este ca trebuie sa infrunti ceva de care fugi; trebuie sa-ti confrunti demonii si nu sa gasesti modalitati de a scapa de ei. Subscontientul iti transmite ca trebuie sa iei atitudine in fata fricilor in loc sa cauti un loc si sa te ascunzi de ele. Ar mai putea insemna ca cineva vrea sa puna mana pe tine ceea ce inseamna ca iti este teama ca vei fi ranit cand va veti intalni. Alte persoane interpreteaza asta ca pe un pericol iminent, devreme ce cred ca orice ii urmareste este o amenintare serioasa.

3. Sa fii dezbracat intr-o camera plina cu oameni

Multi oameni au avut acest vis, macar o data in viata si inseamna ca te simti vulnerabil si expus. Teama ca altii te vor vedea fara haine simbolizeaza jena legata de o anumita parte a sufletului tau pe care o vrei ascunsa, ori ai un secret pe care nu-ti doresti sa-l afle nimeni. In mod normal, nu are nimic de a face cu imaginea de sine, ci mai degraba cu o insecuritate legata de modul in care esti perceput de ceilalti. Daca ai acest vis adesea, ia-l ca pe un semna ca trebuie sa lucrezi la cresterea increderii de sine si la a te simti confortabil in pielea ta indiferent de ce cred unii.

4. Zbori

Este intotdeuna un vis placut mai ales atunci cand este lucid si, de fapt, poti controla zborul. De obicei semnifica dorinta de libertate, faptul ca iti doresti sa rupi lanturile, astfel incat sa te afli deasupra oricaror limite. Poate, de asemenea, fi simbolul succesului, sugerandu-se ca de curand ti-ai atins unul dintre obiective si acum privesti lumea de sus cu un sentiment mandrie.

5. Fantezii/dorinte sexuale

Acest tip de vis poate reprezenta atat dorintele neimplinite de intimitate cu cineva cat si dorinta emotionala de apropiere de o alta persoana. De asemenea, ar putea insemna ca te simti izolat ori singur si ca tanjesti dupa conexiunea cu alte persoane. Ar mai putea dezvalui dorinta imensa de a te intelege pe tine insuti, iar subconstientul ti-ar putea transmite ca ar trebui sa patrunzi mai adanc in propriul suflet.

6. Moartea

Contrar a ceea ce ai putea crede, moartea in vis nu anunta aparitia iminenta a unui eveniment negativ in viata ta. De fapt, inseamna o schimbare in constiinta, o renastere a propriului eu. Anunta incheierea unui capitol din viata ta si inceputul altuia. Daca, in ultima vreme, aveai senzatia ca esti blocat, visul ar putea anunta un nou inceput in viitorul apropiat.

7. Oameni

Oamenii pe care ii cunosti foarte bine si ai o relatie buna ti-ar putea aparea adesea in vise ceea ce inseamna ca ar trebui sa inveti bine aspectele din viata ta pe care ei le portretizeaza. Arata ca exista anumite aspecte din viata ta pe care ar fi bine sa le descoperi pentru a deveni un tot.

8. Sa dai test la scoala

Viata poate fi vazuta ca un gigantic test unde inveti lectii importante pentru a te pregati pentru marele examen de mai tarziu. Daca visezi despre examenele din scoala, ai putea avea senzatia ca fiecare dintre gandurile si actiunile tale sunt analizate atent si iti este teama sa nu dai gres si sa-i dezamagesti pe ceilalti. De asemenea, poate insemna ca te indoiesti de propriile abilitati si puncte tari.

9. Sa calatoresti

Indiferent ca mergi cu masina, autobuzul, trenul ori avionul acest lucru inseamna ca trebuie sa faci o miscare in viata ta. Esti nelisnistit si plictisit de situatia ta curenta si ai vrea sa faci o schimbare importanta. De asemenea, inseamna ca fugi de tine insuti de teama de ce-ai putea descoperi.

10. Sa conduci o masina pe care nu o poti controla

Acesta poate simboliza lipsa de control care exista in viata ta. Inseamna ca i-ai lasat pe altii sa-ti conduca viata, renuntand la puterea de a crea o noua realitate. Acest vis inseamna ca este timpul sa reiei putetea si sa lucrezi la aspectele din viata ta pe care simti ca nu le gestionezi cu eficacitate.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Cuvinte cheie:

vise , psihologie , viata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
146 locuitori

Iasnaia Poleana este un sat din cadrul comunei Doina, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Cahul și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 146 de oameni. Satul Iasnaia Poleana a fost înființat în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.