Arată noutățile începînd cu...

eye 14114 Vizualizări

Soluţii la îndemâna oricui de a scoate mirosul neplăcut din încălţăminte


Foto: gandul.info

După ce am purtat mai multe zile la rând aceeaşi pereche de pantofi, încălţările capătă un miros specific de purtat. Pentru scăpa de acest miros neplăcut ai nevoie de pudră de talc sau bicarbonat. Şi oţetul sau spray-ul antibacterian au efect în acest sens.

Nu doar exteriorul unei perechi de încălţăminte trebuie îngrijit, ci şi interiorul. Medicii spun că în interiorul unei perechi de pantofi, ghete sau adidaşi se pot dezvolta diverse bacterii şi microorganisme care pot duce la apariţia micozelor sau a ciupercii piciorului, mai ales dacă obişnuiţi să vă împrumutaţi încălţările.

Pentru a preveni acest lucru este indicat ca după fiecare utilizare, să pulverizaţi în interiorul încălţării cu un spray antibacterian special şi să le depozitaţi preţ de câteva ore într-un spaţiu aerisit, cum ar fi pe balcon, notează Realitatea.net.

O altă metodă de a împrospăta pantofii, ghetele şi adidaşii presupune să turnaţi pudră de talc sau bicarbonatul de sodiu în interiorul încălţării şi lăsaţi oricare din cele două prafuri să acţioneze peste noapte.

Când prinzi o zi frumoasă, lăsa-ţi adidaşii în bătaia razelor de soare pentru a te asigura că se usuca complet. Astfel, nu se va instala umezeala care favorizează înmulţirea bacteriilor.

De asemenea, ca să scapi de mirosul specific al unei încălţări purtate îmbibă o cârpă curată în oţet alb şi curăţă-le în interior. Dacă nu vrei să depui prea mult efort, înmoaie o pereche de şosete în oţet alb, introdu-le în interiorul perechii de încălţări, iar pe acestea bagă-le într-o pungă de plastic. Desfă punga după 24 de ore, apoi ţine-le timp de 8 ore într-o cameră bine ventilată.

Naftalina nu te scapă doar de molii, ci şi de mirosurile urâte din pantofi. Plasează în interiorul adidaşilor câteva bucăţi de naftalină pe care lasă-le să acţioneze peste noapte.

Esenţa de vanilie ajută şi ea la eliminarea mirosului neplăcut din pantofi. Mototoleşte un ziar, stropeşte-l cu esenţă de vanilie şi baga-l în interiorul pantofilor timp de 24 de ore. Ziarul va absorbi mirosul, în timp ce vanilia le va da o aromă de prăjitură.

Cuvinte cheie:

încălţăminte , sfat

Comentarii

 (1)
  • #1 Khooy
    Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/moldoveni.md/application/modules/mob/views/scripts/news/view.phtml on line 229
    Очень просто - перестать быть вонючим молдаваном.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Grătiești

Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
6242 locuitori

Grătiești este un sat şi comună în componenţa municipiului Chișinău. Are o suprafaţă de circa 1.62 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.65 km. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Grătiești și Hulboaca. Satul Grătieşti este situat în centrul Moldovei, la o distanță de 8 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Grătieşti constituie 6242 de oameni. Satul Grătieşti este atestată documentar pentru prima dată la 1748, cu numele de Hulboaca Nouă.

Citeşte mai departe