Mergi spre compartimentul: Muzica
06 iunie 2022, 13:30 Concursuri, festivaluri, proiecte muzicale views 1969
La Chișinău a avut loc primul concert mare al lui Mark Oselski
Foto: facebook.com/julia.oselski
06 iunie 2022, 13:30 Concursuri, festivaluri, proiecte muzicale views 1969

La Chișinău a avut loc primul concert mare al lui Mark Oselski

La Chișinău, în Palatul Național „Nicolae Sulac”, a avut loc primul mare concert al muzicianului, pianistului, clapeistul la sintetizator, aranjorul Mark Oselski, la care au participat prietenii și partenerii săi muzicali, printre care și unul dintre cei mai buni naiști ai lumii Constantin Moscovici, cvartetul Brio Sonores, Vali Boghean, Orchestra de cameră a Sălii cu Orgă.

După cum a notat jurnalistul Artur Efremov pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, în martie curent, Mark Oselski a împlinit 33 de ani. Aceasta este o epocă simbolică pentru toți reprezentanții gînditori ai uneia dintre principalele religii ale planetei Pămînt.

Mark Oselski a decis să se declare cu voce tare, făcînd aceasta printr-un concert mare cu prietenii și partenerii săi muzicali: primul mare și plin de evenimente din cariera sa muzicală.

Mark Oselski a recunoscut că s-a gîndit și a lucrat la acest concert timp de 10 ani și 5 luni.

Și-a început cariera muzicală la vîrsta de 12 ani. Instrumentul lui muzical preferat este pianul. Și aceasta, după cum știți, este atît o mentalitate specială, cît și o viziune specială asupra vieții. Există deja trei albume de jazz în spatele lui Mark Oselski. A creat și înregistrat primul său album la vîrsta de 19 ani. Pînă la sfîrșitul acestui an va fi prezentat publicului și al patrulea album. Mark Oselski are deja peste o mie de compoziții muzicale.

„Da, din această mie, aproximativ 80% sînt aranjamente. Dar un muzician și compozitor adevărat își pune sufletul, emoțiile și energia în ele”, spune Mark.

Pentru primul său concert mare și plin de evenimente, ambițiosul Oselski a ales repertoriul foarte scrupulos: „Fără valori stupide și false, fără imoralitate, nimic de prisos”, spune Mark.

În timpul acestui concert, el s-a uitat la publicul său, iar publicul s-a uitat la el...

„Știți ce am înțeles după acest concert? Că oamenii noștri sunt deja pregătiți să asculte muzică inteligentă și de înaltă calitate. Ne subestimăm adesea compatrioții”, a spus Mark Oselski.

„Pornind de la filosofia de viață și cea muzicală a lui Mark Oselski, apariția pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac” și a unuia dintre cei mai buni naiști ai lumii Constantin Moscovici, și a cvartetului „Brio Sonores”, și a lui Vali Boghean cu folk-rock neobișnuit, și a orchestrei de cameră a Sălii cu Orgă, și un pian de o culoare neobișnuită în stilul „Moulin Rouge”, a fost pe cît de înțeles, pe atît și justificat. Calitate, calitate, calitate! Sînt sigur că Mark Oselski nu se va îndepărta niciodată de acest credo personal și profesional... ", a scris Arthr Efremov.

„Ce urmează?! Va urma un lucru atît de neobișnuit, nebanal, dificil și nebun de interesant... Noi, pămîntenii, îi spunem viață... Mark Oselski vrea să guste, să înțeleagă, să-și dea seama. Și să traducă totul în note muzicale. Nu am nicio îndoială că va reuși... Mark, inspirație, scînteie creativă, succes și ne vedem la prezentarea celui de-al patrulea album!.. ", a menționat Artur Efremov.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Mark Oselski , concert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
969 locuitori

Movileni este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Glodeni și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 969 de oameni. Satul Movileni a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.