Mergi spre compartimentul: Muzica
Azi e ziua cea mare: Zdubii și Frații Advahov vor urca pe scena Eurovision
Foto: facebook.com/zdobsizdub

Azi e ziua cea mare: Zdubii și Frații Advahov vor urca pe scena Eurovision

Astăzi, 10 mai, la Torino, Italia, ora 22:00, va avea loc prima semifinală a vestitului concurs Eurovision Song Contest 2022, informează Noi.md.

În această seară, formația Zdob și Zdub alături de Frații Advahov vor evolua pe scena concursului, dînd tot ce au mai bun, pentru a lua premiul cel mare. Reprezentanţii ţării noastre vor urca pe scenă cu numărul 9.

Tot deseară, și reprezentanții altor 16 țări vor participa în cadrul competiției muzicale și anume: Albania, Letonia, Lituania, Elveția, Slovenia, Ucraina, Bulgaria, Țările de Jos, Portugalia, Croația, Danemarca, Austria, Islanda, Grecia, Norvegia, Armenia.

Ocupanţii primelor 10 poziţii din fiecare semifinală se vor califica pentru finala concursului Eurovision 2022, ce va avea loc în seara zilei de sîmbătă.

Republica Moldova participă la Eurovision din anul 2005. În acel an, ţara noastră, reprezentată de formaţia „Zdob şi Zdub”, s-a plasat pe locul şase, iar trupa „SunStroke Project” a obţinut, în 2017, cel mai bun rezultat - locul trei.

Concursul Muzical Eurovision 2022 va fi a 66-a ediție. Competiția se va desfășura în Torino, Italia, pe 10, 12 și 14 mai 2022.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1508
Populația:
1309 locuitori

Flămînzeni este un sat din cadrul comunei Coşcodeni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1309 oameni. Satul Flămînzeni a fost menționat documentar în anul 1508.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.