Mergi spre compartimentul: Muzica
28 martie 2022, 11:15 Concursuri, festivaluri, proiecte muzicale views 2487
Fraţii Advahov şi formaţia
Foto: facebook.com/zdobsizdub
28 martie 2022, 11:15 Concursuri, festivaluri, proiecte muzicale views 2487

Fraţii Advahov şi formaţia "Zdob şi Zdub" au prezentat versiunea finală a piesei „Trenuleţul”

Fraţii Advahov împreună cu formaţia „Zdob şi Zdub”, au prezentat versiunea finală a piesei „Trenuleţul”, cu care vor reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2022. În cadrul unei ediţii speciale a emisiunii „Cine vine la noi?” muzicienii au mărturisit că se vor strădui să reprezinte ţara la cel mai înalt, întrucît este o responsabilitate „destul de mare”, informează Noi.md cu referire la trm.md.

„Ne vom strădui să reprezentăm ţara la cel mai înalt nivel. Pentru aceasta ne pregătim, o să vedeţi micile schimbări care s-au făcut şi sper să vă placă”, a spus Vitalie Advahov.

„Pentru noi este o experienţă inedită, deoarece mergem cu instrumentele la Eurovision. Ne simţim onoraţi şi este o responsabilitate destul de mare. Ne vom strădui să implicăm toată experianţa noastră, de-o viaţă, ca să reprezentăm ţara cît mai bine”, a continuat Vasile Advahov.

Republica Moldova participă la Eurovision din anul 2005. În acel an ţara, la fel a fost reprezentată de Formaţia „Zdob şi Zdub” cu piesa „Bunica bate doba”, clasîndu-se pe locul şase. „Zdobii” au mai participat la Eurovision şi în anul 2011 cu piesa „So Lucky”. Cea de-a 66-a ediţie a Concursul Internaţional Eurovision 2022 se va desfăşura în perioada 10-14 mai 2022 la Torino.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
2133 locuitori

Pohrebeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şercani, Izvoare și Pohrebeni. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Orhei și la 86 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2133 de oameni. Satul Pohrebeni a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.