Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Muzica

eye 652 Vizualizări

Violonista Alexandra Tîrșu, distinsă cu premiul al III-lea la Concursul ARD de la München


Foto: diez.md

Violonista Alexandra Tîrșu din Republica Moldova a fost distinsă cu premiul al III-lea si cu Premiul Publicului la Concursul Internațional de Vioară ARD de la München, transmite Radio România Muzical.

Muziciana în vîrstă de 29 de ani a studiat la Școala Superioară de Muzică din Lausanne cu Janine Jansen și la Universitatea de Muzică și Arte din Viena la clasa profesorului Pavel Vernikov. De-a lungul timpului, Alexandra Tîrșu s-a remarcat la Concursul de la Schlern (2012) și la Concursul Internațional de Muzică Osaka (2014), unde a cîștigat premiul I și la Concursul Internațional de Vioară de la Seoul, unde a obținut premiul al VI-lea.

Reamintim că acum două luni, Alexandra Tîrșu împreună cu pianistul Marcel Lazăr au organizat un eveniment la Sala cu Orgă din Chișinău, unde au susținut un concert cu muzică – Mozart, Schubert și Enescu.

Menționăm că, premiul I a fost obținut de violonistul japonez Seiji Okamoto, în vîrstă de 27 de ani, iar premiul al II-lea i-a revenit violonistului rus Dmitry Smirnov, în vîrstă de 28 de ani.

Cuvinte cheie:

muzica , concurs , distinctie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Valea Florii

Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
201 locuitori

Valea Florii este un sat din cadrul comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 201 oameni. Satul Vale Florii a fost întemeiat în anul 1927.

Citeşte mai departe