Mergi spre compartimentul: Muzica
23 iulie 2019, 12:35 Dansul moldovenesc views 4996
Locuri de frunte pentru Moldova, la un vestit concurs din Viena (Foto)
23 iulie 2019, 12:35 Dansul moldovenesc views 4996

Locuri de frunte pentru Moldova, la un vestit concurs din Viena (Foto)

Mîndrie pentru Moldova! La cea de-a VIII-a ediţia a concursului ”Vienna International Arts Festival”, tinerii artişti de balet din ţara noastră au ocupat locuri de frunte.

Mai exact, la competiţia care s-a desfăşurat în perioada 15-21 iulie curent, conaționalii noștri au înregistrat succese remarcabile, Sergiu Zdanschi obținînd Premiul II, Magdalina Andrițcaia - Premiul II și Ion Breahnă - Premiul III.

Consilierul prezidenţial în domeniul educaţiei culturi şi cercetării, Corneliu Popovici, i-a felicitat pe artişti, mulţumindu-le pentru frumoasa prestaţie pe care au avut-o.

"Sincere felicitări tinerilor artiști de balet din Republica Moldova! Îi salutăm cu drag pe tinerii artiști și mentorii lor, sîntem mîndri de rezultatele lor și le dorim succese și mari realizări în continuare", a scris Popovici pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, în anul 2018 tinerii dansatori au fost menționați de Președintele Republicii Moldova Dodon Igor cu Diploma de Onoare, în semn de apreciere a succeselor remarcabile obținute în cadrul concursurilor internaționale. 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Dansuri , balet , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1880
Populația:
450 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Plopi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 450 de locuitori. Satul Hîrtop a fost înființat în anul 1880.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.