07 noiembrie 2023, 14:30 Personalități views 1827
Artistul plastic Iurie Brașoveanu își sărbătorește aniversare
07 noiembrie 2023, 14:30 Personalități views 1827

Artistul plastic Iurie Brașoveanu își sărbătorește aniversare

Profesorul, artistul plastic și poetul Iurie Brașoveanu, laureat al mai multor premii în domeniul graficii și picturii, își sărbătorește cea de-a 61 aniversare, informează Moldpres.

S-a născut la 7 noiembrie 1962 în satul Copăceni, raionul Sîngerei. A absolvit Colegiul de Arte Plastice „A. Plămădeală” și Facultatea de Pictură și Grafică a Universității Pedagogice de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău. Timp de 20 de ani, a fost profesor de pictură la Școala de Arte Plastice din Sîngerei și la cele trei școli generale din acest oraș.

Din 2001 pînă în 2020, aflîndu-se în Franța și Italia, s-a ocupat de pictura iconografică, tablouri religioase, portrete, restaurări de mobilă și anticariat, icoane și tablouri. A pictat două biserici din Republica Moldova și două din Italia. De asemenea, a ilustrat 30 de cărți semnate de autori din R. Moldova, România și Italia și a pictat 13 icoane.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

artist , Aniversare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
19 locuitori

Ivanovca este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Fălești și la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 19 oameni. Satul Ivanovca a fost înființat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.