Arată noutățile începînd cu...

eye 726 Vizualizări

Un cunoscut economist și scriitor, felicitat la Chișinău cu ocazia aniversării


Foto: facebook.com/MoldovaRCNK

Pe 10 mai, Economistul Emerit al Republicii Moldova, Președintele Asociației Internaționale "Personalitate", celebrul scriitor și editor Serghei Evstratiev și-a sărbătorit cea de-a 85-a aniversare. Au venit să-l felicite pe eroul zilei la Biblioteca Națională deputați ai Parlamentului Republicii Moldova, economiști, personalități literare și culturale, șefi de organizații etno-culturale, reprezentanți ai mass-media, numeroși colegi și prieteni, relatează Noi.md.

În cuvintele frumoase adresate lui Serghei Feodorovici au fost subliniate meritele sale ca om de știință, Doctor în științe economice, profesor; ca scriitor de satiră, ale cărui lucrări au primit numeroase premii literare de talie mondială ("Vițelul de Aur", "Golden Delvig" etc.); ca editor al almanahului literar "Persona" și ca un cunoscut mecenat al republicii. Nu în zadar Serghei Fedorovici Evstratiev spune despre el însuși în felul următor: "Sînt slujitorul a două muze – a economiei și a literaturii”.

Din partea reprezentanței Rossotrudnichestvo în Moldova, Serghei Evstratiev a fost felicitat cu această dată glorioasă de Olga Bataeva și Victor Costetschi. Colaboratorii Casei Ruse din Chișinău au remarcat contribuția eroului zilei în susținerea cooperării umanitare dintre Rusia și Moldova, în consolidarea dialogului intercultural ruso-moldovenesc, i-a urat lui Serghei Fedorovici sănătate, bunăstare și succes în continuare în popularizarea limbii și culturii ruse.

La seara aniversară au fost interpretate fragmente muzicale din piesa "Socrate – Cupa vieții" (autorul piesei Serghei Evstratiev, compozitorul - Serghei Varsanov) interpretate de artiștii poporului din Moldova Mihail Secikin (pian) și Nicolae Busuioc (tenor).Cuvinte cheie:

economist , scriitor , Chisinau

Localităţile Moldovei şi diasporei

Valea Rădoaiei

Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
170 locuitori

Valea Rădoaiei este un sat din cadrul comunei Nicolaevca, raionul Floreşti. Localitatea Valea Rădoaiei se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 170 de oameni. Satul Valea Rădoaiei a fost întemeiat în anul 1925.

Citeşte mai departe