Arată noutățile începînd cu...

eye 20266 Vizualizări

La mulți ani, Gheorghe Urschi!

Site-ul www.moldovenii.md îi urează un sincer La mulţi ani! Actorului și regizorului Gheorghe Urschi cu ocazia zilei de naştere! Vă dorim pe această cale, Maestre, multă sănătate, succese, să ne încîntaţi mereu sufletele cu creația Dvs.

Gheorghe Urschi s-a născut la data de 18 ianuarie 1948, în satul Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești. A urmat cursuri de actorie la Școala de teatru “Boris Șciukin” din Moscova (1965-1969).

După absolvirea studiilor la Moscova, a fost angajat ca actor la Teatrul „Luceafărul” din Chișinău. A jucat în multe piese de teatru, a regizat zeci de spectacole, a scris cărți și piese de teatru, a realizat numeroase emisiuni și concerte.

A devenit vestit și datorită emisiunii televizate Teatrul de miniaturi. Urschi este cunoscut în special ca realizator de emisiuni umoristice, în care ia în derîdere prostia omenească, lenea, îngîmfarea, beția, corupția ș.a.

Este membru al Uniunii Teatrale și Uniunii Scriitorilor din Moldova, artist al poporului, Cavaler al „Ordinului Republicii”.

Cuvinte cheie:

aniversarea , actori , teatru

Localităţile Moldovei şi diasporei

Zahoreni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1577
Populația:
1359 locuitori

Zahoreni este un sat şi comună din raionul Orhei. Zahoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1359 de oameni. Satul Zahoreni a fost menționat documentar în anul 1577.

Citeşte mai departe