22 februarie 2021, 14:30 Personalități views 3770
Compozitorul Ion Enache s-a stins din viață
22 februarie 2021, 14:30 Personalități views 3770

Compozitorul Ion Enache s-a stins din viață

Compozitorul, Maestrul Emerit în Artă, membrul Uniunii Compozitorilor din Moldova, Ion Enache, s-a stins ieri din viață, informează Noi.md.

Ion Enache a scris muzică pentru spectacole și a semnat mai multe prelucrari pentru cor, a lansat multe cîntece care au devenit șlagăre îndrăgite de toată lumea.

Ion Enache s-a născut la 19 octombrie 1949 la Călărași. A absolvit Școala de muzică ”Ștefan Neaga” (1974) și Institutul de Arte ”Gavriil Musicescu” din Chișinău, clasa dirijat de cor (1979) și clasa de compoziție (1984). Și-a satisfăcut serviciul militar în Ansamblul de cântece și dansuri din Kiev, unde au făcut armata Mihai Dolgan, Alexandru Cazacu și alți muzicieni cunoscuți din Moldova.

Acesta a colaborat aproape cu toți interpreții din Moldova: Anastasia Lazariuc, Nina Crulicovschi, Olga CiolacuAnatol DumitrașMaria Codreanu, Larisa Ghelaga, iar în România – cu Nicoleta Matei, Gabriel Cotabiță, Gabriel Dorobanțu, Mariana Ardeleanu ș.a.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

compozitor , moarte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1614
Populația:
84 locuitori

Sverida este un sat din cadrul comunei Onişcani, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Călărași și la 66 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 84 de oameni. Satul Sverida a fost menționat documentar în anul 1614.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.