Arată noutățile începînd cu...

eye 792 Vizualizări

Compozitorul Ion Enache s-a stins din viață


Compozitorul, Maestrul Emerit în Artă, membrul Uniunii Compozitorilor din Moldova, Ion Enache, s-a stins ieri din viață, informează Noi.md.

Ion Enache a scris muzică pentru spectacole și a semnat mai multe prelucrari pentru cor, a lansat multe cîntece care au devenit șlagăre îndrăgite de toată lumea.

Ion Enache s-a născut la 19 octombrie 1949 la Călărași. A absolvit Școala de muzică ”Ștefan Neaga” (1974) și Institutul de Arte ”Gavriil Musicescu” din Chișinău, clasa dirijat de cor (1979) și clasa de compoziție (1984). Și-a satisfăcut serviciul militar în Ansamblul de cântece și dansuri din Kiev, unde au făcut armata Mihai Dolgan, Alexandru Cazacu și alți muzicieni cunoscuți din Moldova.

Acesta a colaborat aproape cu toți interpreții din Moldova: Anastasia Lazariuc, Nina Crulicovschi, Olga CiolacuAnatol DumitrașMaria Codreanu, Larisa Ghelaga, iar în România – cu Nicoleta Matei, Gabriel Cotabiță, Gabriel Dorobanțu, Mariana Ardeleanu ș.a.

Cuvinte cheie:

compozitor , moarte

Localităţile Moldovei şi diasporei

Şipca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
756 locuitori

Şipca este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Şipca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 3 km de orașul Șoldănești și 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 756 de oameni. Prima mențiune documentară certă a localității datează din anul 1610.

Citeşte mai departe