19 februarie 2021, 11:30 Personalități views 3176
În Moldova s-a împlinit visul marelui actor Andrei Myagkov: A interpretat pentru prima dată rolul unui erou negativ
Foto: iz.ru
19 februarie 2021, 11:30 Personalități views 3176

În Moldova s-a împlinit visul marelui actor Andrei Myagkov: A interpretat pentru prima dată rolul unui erou negativ

La vîrsta de 83 de ani a decedat unul dintre cei mai populari actori ai Uniunii Sovietice, Andrei Myagkov. Despre moartea vedetei filmelor "Ironia sorții" (Ирония судьбы) și "Romanul de serviciu" (Служебный роман) a comunicat Serviciul de presă al teatrului "Cehov".Andrei Vasilevici a jucat și în Moldova la regizorul Nicolae Ghibu. A jucat în două filme - "Corespondentul dvs. special" (Ваш специальный корреспондент) (1987) și "Sînt eu vinovată" (Виновата ли я) (1991), scrie kp.md.

- În filmul "Виновата ли я", la rugămintea Nastei, soției sale, Andriușa a jucat un rol negativ - a spus pentru "Komsomolka" regizorul Nicolae Ghibu. - El visa la un rol negativ și Nastea m-a rugat: "Kolea, oferă-i un astfel de rol". Care e problema?! Îl filmăm într-un rol negativ!
Filmul "Виновата ли я" a fost filmat în principal în Ismail. Andrei Myagkov a venit special pentru cinci zile pe meleagurile noastre.
"Andrei și cu mine am fost niște mari huligani - zîmbește Nicolae Trofimovici. - Fugeam de pe platoul de filmare, ne ascundeam de Nastea. Cumpăram multă înghețată - cîte15 bucăți și ne ascundeam în tufișuri. Amîndoi sîntem mari iubitori de înghețată. Nastea ne certa – puteam răci, vocea putea dispărea. Mă pierdeau pe mine, îl pierdeau și pe Andrei, iar echipa de filmare ar fi stat... Odată am fost invitați într-o croazieră, acolo ne-au întrebat: "Ce doriți?", iar noi am răspuns într-un glas: "Înghețată!"

- Nu beți deloc?

- Nu. Cîte un pahar puteam bea, dar așa - Doamne ferește! Ar fi păcat. Andrei nu s-a îmbătat niciodată. Am fost prieteni 26 de ani.

- Ce ziceți de el ca actor, ca om?

- El este un actor remarcabil! Un om de o cultură înaltă, strămoșii săi sînt din Italia, Benois și așa mai departe. Am fost la MHAT la spectacolele sale, ne întîlneam la Moscova, nu la fel de des, adevărat, cum am fi vrut...

-La Chișinău, lui Myagkov cu popularitatea sa, probabil, nu îi era ușor...

- El nu avea pe unde trece. El nu refuza nimănui să dea autografe, înțelegea foarte bine că este popular. El nu a putut fi niciodată brutal și nu a fost un om brutal. Putea pune la punct o persoană dacă aceasta întrecea unele limite, dar nu a fost niciodată brutal.La "Moldova-film "Andrei Myagkov cîștiga destul de bine - pentru o tură circa 60 de ruble!

- Nu fiecare artist popular avea un astfel de onorariu - observă Nicolai Trofimovici.
Cînd Nicolae Ghibu se întîlnea la Moscova cu Andrei Myagkov, ei sărbătoreau întîlnirea cu înghețată...

Sursa: www.kp.md

Cuvinte cheie:

personalitati , actori , moarte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
547 locuitori

Acui este un sat din cadrul comunei Baimaclia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cantemir și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 547 de oameni. Satul Acui a fost înființat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.