24 decembrie 2020, 11:00 Personalități views 3248
A plecat din viață fostul primar al Chișinăului, Nicolae Uzun
24 decembrie 2020, 11:00 Personalități views 3248

A plecat din viață fostul primar al Chișinăului, Nicolae Uzun

Fostul președinte al comitetului executiv orășenesc Chișinău și fostul ministru al construcțiilor RSSM, Nicolae Uzun, a decedat la vîrsta de 82 de ani.

Despre aceasta a comunicat Primăria Chișinău, exprimînd sincere condoleanțe familiei, rudelor, colegilor și tuturor celor care îl cunoșteau pe fostul edil.

Nicolae Uzun s-a născut la 7 mai 1938. A fost președinte al comitetului executiv orășenesc Chișinău în perioada 1975-1981, a fost și ministru al construcțiilor în cadrul executivului RSSM.

Nicolae Uzun a adus o mare contribuție profesională și creativă la dezvoltarea gospodăriei orășenești și la rezolvarea problemelor sociale.

Discret în cuvinte și modest în acțiuni, un conducător disciplinat, el nu se mulțumea cu ceea ce făcea, nu a supraestimat niciodată realizările, a tins întotdeauna spre mai mult și mai bine în muncă. Inginer-constructor de profesie și un organizator talentat, Nicolae Ivanovici a făcut multe lucruri noi în construirea capitalei, iar atunci orașul a căpătat aspectul care îi este caracteristic în zilele noastre.

Printre cele mai mari obiecte se numără Circul, Teatrul de Operă și Balet, Hotelul "Inturist", Spitalul nr. 3 din sectorul Rîșcani, multe blocuri locative, grădinițe, școli și policlinici, Sala cu Orgă, transformată total dintr-o fostă bancă.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

personalitati , moarte , primar

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Tiraspolul Nou este un oraș în Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Tiraspol și la 77 km de Chișinău. Orașul Tiraspolul Nou a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.