27 octombrie 2023, 14:30 Personalități views 12314
Muzica − urmă a spiritualității lui Valeriu Loghinov în Moldova
27 octombrie 2023, 14:30 Personalități views 12314

Muzica − urmă a spiritualității lui Valeriu Loghinov în Moldova

Astăzi, Valeriu Loghinov ar fi împlinit 80 de ani. Chiar dacă nu marcăm astăzi jubileul dlui, www. moldovenii.md și-a propus să adune fărîmitură cu fărîmitură cît mai multe biografii ale oamenilor care și-au adus contribuția la dezvoltarea țării noastre și care au lăsat urme în istoria Moldovei.

Aducem omagiul nostru, plecăm capul în fața talentului personalității care a lăsat o urmă de spiritualitate, înscrisă în istoria cinematografiei moldovenești, care, la drept vorbind, din păcate, este pe cale de dispariție și pe care noi tot încercăm să o resuscităm, amintindu-le astfel tuturor, ce pierdem.

Dacă vorbim despre trecutul glorios al Studioului Cinematografic "Moldova-film", atunci Valeriu Loghinov ocupă un loc demn în ea, odată ce a înscris în ea propria pagină muzicală. V. Loghinov a fost redactorul-șef muzical al studioului, reușind pe parcursul vieții sale, relativ scurte, să compună muzica pentru mai multe filme, printre care: "Emisarul serviciului secret", "Greşeala lui Tony Wendis", "Cale întoarsă nu există", "Deţinutul misterios" etc., precum și desene animate.

Valeriu Loghinov merită să-i fie cinstită memoria. El trăiește prin muzica sa, prin amintirile celor dragi despre el, dar și ale noastre, ale tuturor.

Astăzi, la aniversarea zilei dlui de naștere, aducînd tribut memoriei sale, să ascultăm muzica dlui, sorbind din spiritualitate.

Sursa: moldovenii.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
1954 locuitori

Leuşeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Leuşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 15 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1954 de oameni. Satul Leușeni a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.