08 februarie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1566
Maia Sandu a transmis un mesaj salvatorilor IGSU detașați în misiune umanitară în Turcia
08 februarie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1566

Maia Sandu a transmis un mesaj salvatorilor IGSU detașați în misiune umanitară în Turcia

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, le-a urat mult curaj celor 55 de salvatori din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI care ieri seara, la ora 21.00, au urcat în autospeciale și au plecat în misiune spre zona Turciei care a fost cea mai afectată de cutremurele din ultimele două zile.

„Două seisme de o magnitudine neobișnuit de puternică au zguduit noaptea trecută și astăzi Turcia și Siria. Cutremurele au făcut mii de victime, au distrus un număr impunător de clădiri și obiecte de infrastructură, mii de oameni rămînînd sub dărîmături. Tragedia prin care trec oamenii din regiunile afectate este de neimaginat”, a spus Președinta Maia Sandu.

Salvatorii moldoveni vor pune umărul, alături de salvatori din alte țări, la descarcerarea și salvarea vieților oamenilor din localitățile afectate.

Dragi salvatori, aveți în față un drum lung și o misiune grea - veți munci fără pauze, luptînd să salvați cît mai multe vieți omenești. Vă mulțumim pentru dăruirea voastră și vă așteptăm sănătoși acasă! Transmit condoleanțe familiilor lovite de această calamitate și le urez forță de muncă, curaj și speranță tuturor celor care luptă contracronometru să salveze oameni din ghearele dezastrului”, a conchis șefa statului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , salvatori , IGSU , Turcia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1802
Populația:
524 locuitori

Noroceni este un sat din cadrul comunei Ghetlova, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 524 de oameni. Satul Noroceni a fost menționat documentar în anul 1802.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.